Pregătirea curții și a grădinii pentru iarnă – sfaturile experților tehnicbazar.ro pentru alegerea motocositoarei

Se apropie cu pași rapizi anotimpul friguros și acitivitatea gospodarilor pe lângă curte încă nu s-a încheiat. Cei care încă nu au adăpostit toate ustensilele și obiectele ce trebuie ferite de intemperii ar trebui să se grăbească, pentru a evita desfășurarea acestor activități când temperaturile scăzute își intră în drepturi. Mai ales pregătirea gazonului și a spațiilor verzi în mod corespunzător este indicată, pentru a fi păstrate corespunzător peste iarnă. În acest sens ajutorul unei motocositoare este indispensabil, însă acest lucru nu reprezintă o noutate.

Un ghid care să ajute în alegerea celei mai potrivite motocositoarei este de real folos pentru cei care încă nu dispun de una. Obiectivul este ca aceasta să facă față cerințelor individuale ale proprietarilor, iar în acest sens magazinul online tehnicbazar.ro deține întotdeauna cele mai bune răspunsuri.

Iată care sunt sfaturile pe care experții Tehnic Bazar le oferă în alegerea motocositoarei potrivite pentru activitățile specifice ce implică utilizarea acesteia.

Atât pentru întreținerea curții, cât și a grădinii, folosirea ustensilei corespunzătoare este imperios necesară. Este cea care ușurează munca gospodarilor, contribuind la întregirea confortului resimțit de aceștia.

Motocositoarea ideală? – cum trebuie aleasă aceasta

Unii înclină de la început pentru o mașină de tuns iarbă pentru că pare o opțiune mai potrivită. Sugestiile ce vizează însă motocositoarea par mult mai rentabile, din toate punctele de vedere, mai ales pentru cei care nu au de îngrijit suprafețe foarte extinse de teren.

Diferența de costuri este un prin aspect ce fac din motocositoare o alegere mai la îndemână. Sunt spații în care mașina de tuns iarba nu ar putea pătrunde din cauză că are o lățime de tăiere prea mare, majoritatea modelelor având peste 35 cm.

Înainte de a porni în căutarea motocositoarei, este important de știut că aceasta este disponibilă într-o varietate de modele, deci alegerea celei potrivite poate fi o provocare pentru utilizatori. Sunt diverși factori ce influențează însă această decizie, iar performanța este fără doar și poate unul dintre cele mai importante, vizând atât partea tehnologică, dar și cea a consumului energetic.

Potrivit experților din spatele magazinului www.tehnicbazar.ro, contează într-o foarte mare măsură tipul de teren pe care aceasta va fi utilizată. De ce? Pentru ca investiția făcută să nu fie peste media nevoilor, prețul fiind de asemenea mai mare. Pentru suprafețele de până în 1000 mp, spre exemplu, este indicată utilizarea unui model de umăr, o motocositoare parte din categoria Hobby sau semi-profesională. Acestea sunt în general comode în folosire și extrem de practice.

Micii fermieri pot opta cu încredere pentru un model precum este Honda GP200, disponibil la un preț avantajos și pe site-ul menționat. Aceasta este dotată cu un motor puternică și dispune de apărători laterale ale căror rol este de a proteja barii de tăiere și de a strânge cultura pe două rânduri.

În cazul în care este necesară tăierea de păioase, a furajelor, dar și a ierbii, o motocositoare Bertolini 140 este recomandată întrucât oferă randament optim în utilizare. Ghidonul reglabil pe înălțime, alături de invertorul cu manetă de control fac din această sarcină o adevărată plăcere.

Motocositoarele se împart în mai multe categorii și după modul în care se realizează alimentarea. Un model electric cu fir este recomandat pentru că oferă un control excelent asupra tăierii. Acesta funcționează cu câteva mii de rotații pe minut, fiind excelent pentru cei care dețin o grădină cu o suprafață de până la 100 mp.

Cele care fac alimentarea prin acumulatori reprezintă o opțiune pentru cei care nu sunt fani cabluri. Sunt mult mai ușor de utilizat, mai ales când vine vorba întreținerii unor suprafețe reduse, timpul dedicat fiind considerabil redus.

Mai important decât tipul de alimentare este sistemul de tăiere. De preferat este ca acesta să includă funcție dublă. Deseori este necesară utilizarea firului de nylon, în mod deosebit pe acele suprafețe denivelate de gazon. Când vine vorba de înlăturarea crenguțelor, a tulpinilor crescute inestetic sau a buruienilor cu rădăcini rezistente, un cap de tăiere din metal este cel mai potrivit.

Durabilitatea este un alt aspect de avut în vedere când vine vorba de alegerea motocositoarei. Fără îndoială că se dorește ca această să fie utilizată pentru un timp cât mai îndelungat. În acest caz recomandarea experților Tehnic Bazar vizează modelele Ruris GHEPARD și Bertolini, dintre cele mai apreciate de altfel de pe piață.

În cadrul paginii tehnicbazar.ro sunt disponibile motocositoare de diverse categorii, astfel ca fiecare să se poată bucura de produsul dorit la un preț rentabil. 

Lasă un Comentariu...

*