Ne pregătim de deszăpezire?

Care este primul gând ce-ți trece prin minte când de gândești la deszăpezire?

deszapezire (1)

Picture 1 of 6

Din punct de vedere calendaristic mai avem un pic și intrăm oficial în noul anotimp, mai sunt și prognozele meteo care ne avertizează că iarna își va intra oficial în drepturi, motiv pentru care chiar ar trebui luată în serios deszăpezirea, astfel încât să nu fi luat prin surprindere, așa cum sunt luate autoritățile în fiecare an.

Dacă privești situația din prisma distracție, la cât de frumos va fi orașul și curtea casei în primele zile, la faptul că vei putea merge la munte să încerci pârtiile, parcă nerăbdarea pune stăpânire pe tine, dar când revii la deszăpezire, o dungă se instalează rapid pe frunte.

Ne place sau nu ea trebuie făcut, altfel cum vei ieși din casă, cum îți vei scoate mașina din parcare, în plus prea multă zăpadă poate afecta plantele din grădina ta frumoasă pe care te-ai chinuit să o aduci în acest stadiu.

Ce trebuie să faci pentru a deszăpezi curtea casei?

În primul și în primu rând, trebuie să-ți procuri o lopată de zăpadă, dacă nu ai deja una. În plus, aceasta trebuie să fie relativ la îndemână. Pentru că vremea este capricioasă și se poate schimba dintr-un moment în altul, lopata cu coadă lungă și cupa lată trebuie să fie prin preajmă. Așadar, scoate-o din garaj, magazie sau alt loc unde îți ții uneltele și sculele și pregătește-o pentru zilele albe, când vei avea nevoie să-ți faci potecă până la poartă, de exemplu.

De asemenea, pentru că probabilitatea de a se produce gheață sub stratul de omăt este destul de mare, lopata ar trebui să aibă vârf de metal, pentru a pătrunde mai ușor în stratul de gheață. Totodată vei avea nevoie și de un spărgător de gheață.

Deszăpezirea se poate realiza și cu mai puțin efort, dacă ai buget și recurgi la o freză motorizată de mici dimensiuni. La fel de utile se vor dovedi și substanțe speciale pentru topirea zăpezii sau poți recurge pur și simplu la sare ori nisip.

Nu este exclusă nici varianta în care recurgi la o firmă specializată de deszăpezire, în felul acesta scapi de tot efortul pe care trebuie să-l depui dând la lopată, spărgând gheața sau îndepărtând zăpada cu mătura de pe plante și copăcei.

O variantă extrem atractivă de deszăpezire, dar care ar fi trebuit deja pusă în practică, este cea în care optezi pentru încălzirea în pardoseală de exterior.

Această din urmă soluție de deszăpezire este totuși mai costisitoare, însă confortul tău este asigurat. Nu trebuie să transpiri, să-ți pierzi timpul cu acest lucru, doar o simplă apăsare de buton și curtea, acolo unde suprafața îți permite, va fi ca lună. Sistemele de genul acesta pot fi prevăzute și cu tehnologia specială care se declanșează automat atunci când vremea rea se instalează. Senzorii instalați detectează prezența zăpezii și a gheței și se declanșează automat. Astfel de sistem de deszăpezire se pretează suprafețelor de până la 2000 de metrii pătrați, însă punerea ei în funcțiune solicită cheltuieli suplimentare cu consumul de energie electrică.

Nu în ultimul rând trebuie să vă preocupe acoperișul, înlăturarea țurțurilor, precum și îndepărtarea zăpezii de pe acoperiș.

Așa cum în orice situație există o parte bună și una rea, nici deszăpezirea nu face excepție. Este frumoasă zăpada atunci când ne îmbracă curtea, te face să simți mai intens apropierea sărbătorilor, însă la un moment dat, recomandat cât mai repede, trebuie să te și preocupe îndepărtarea ei, în mod special din zonele de acces.

Lasă un Comentariu...

*