Locuiești la curte? 5 lucruri de care să ții cont ca să amenajezi totul ca la carte

Atunci când locuiești la curte mai mult ca sigur ai multe lucruri de pus la punct. Într-un apartament, totul este mult mai simplu – beneficiezi de un spațiu limitat, de câțiva metri pătrați – între 40-80 mp, foarte rar mai mult, dar și de o compartimentare standard. Singurele modificări pe care le poți face constau în înlocuirea materialelor folosite pentru placarea pereților sau pardoseală, într-un cuvânt o nouă reamenajare.

La casă, totul este mult mai complex. Pe de o parte, spațiul de care dispui este mult mai mare, astfel că imaginația ta poate fi pusă la încercare și astfel să reușești să amenajezi extrem de prietenos. De asemenea, pe lângă spațiul din casă poți amenaja și exteriorul și este foarte important să te preocupe modul în care reușești să creezi o grădină ca de poveste. Se spune adesea că toți cei ce locuiesc la casă au tot timpul câte ceva de făcut sau de modificat, lucru care se dovedește a avea puțin adevăr.

Și pentru a nu se întâmpla tot timpul astfel de reamenajări ar fi bine să iei în calcul încă de la început anumite aspecte:

1. Ai grijă de mașina ta! Iată un aspect pe care mulți dintre noi ajungem să îl neglijăm. Ar fi bine să „sacrifici” o parte din teren pentru amenajarea unui garaj, astfel încât mașina să stea la adăpost, ferită de răufăcători. De aceea, prinde acest aspect în schițele de proiectare ale casei, încă de la început. Această poartă culisantă te va ajuta să o deschizi mult mai ușor și de aceea este bine să montezi tot sistemul de culisare încă de la început. Dacă nu beneficiezi de un teren prea mare astfel încât să poți construi un garaj, atunci ai putea așeza în mașină această cameră auto de pe spy-shop.ro cu ajutorul căreia să poți supraveghea ce se întâmplă cu mașina ta în afara porților.

2. Montează un sistem de supraveghere a locuinței – acest lucru este foarte important pentru tine și de aceea este bine să ai în vedere un astfel de aspect. Montarea unui sistem de supraveghere pentru locuința ta te va ajuta să stai fără grijă ori de câte ori ești plecat. De aceea, este bine să iei în calcul acest aspect și să montezi camere de supraveghere de cea mai bună performanță, în anumite unghiuri ale casei, reușind astfel să observi în timp real ce se întâmplă acasă, chiar și atunci când ești plecat.

3. Gândește-te de la început dacă iubești stilul open space sau nu! Iată un alt lucru foarte important. Ar trebui să iei în calcul aceste aspect mai ales dacă obișnuiești să gătești mult. O bucătărie open space nu este potrivită pentru cei ce gătesc continuu, mirosul de mâncare ajungând astfel în restul locuinței. De aceea, este indicat să te gândești la acest lucru încă de la început, astfel încât să nu mai faci și alte modificări pe mai târziu.

4. Dressing sau șifonier? Tu ce alegi? Acest lucru face parte din categoria celor mai des întâlnite întrebări atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Dacă spațiul îți permite și mai ales atunci când sunteți mai mulți membri ai familiei ar fi bine să ai în vedere alegerea unui dressing bine compartimentat, în care să îți încapă toată garderoba. Dacă ești singur, atunci poate că ți-ar fi suficient un șifonier.

5. Alege cea mai bună izolație a casei! Izolația locuinței reușește să pună amprenta asupra costurilor lunare la energie, mai ales în timpul sezonului rece. Cu cât vei face o izolație mai bună, cu atât costurile vor fi mai mici, căldura fiind menținută în locuință. De aceea, izolează acoperișul și mansarda cu vată minerală bazaltică, aplică un strat de polistiren extrudat la pardoseală și la fundația casei și izolează exteriorul cu vată minerală sau polistiren expandat de 10 cm. Toate aceste lucruri te vor ajuta să ai o casă călduroasă iarna și răcoroasă vara.

Lasă un Comentariu...

*