Legume ideale pentru a fi cultivate dacă aveți suprafețe mici de teren

Vine vara bine-mi pare, în grădina cresc o floare…sau o cultură modestă de legume. Chiar dacă nu dispuneți de suprafețe generoase de teren, puteți exploata la maximum bucata de pământ pe care o aveți. Iar pentru o cultură mulțumitoare, am selectat pentru voi și câteva tipuri de legume ce sunt ușor de plantat și promit culturi bogate.

Roșia românească

În ultimii ani a existat un interes crescut pentru roșia cu gust, ba chiar s-au dezvoltat programe în acest sens. Preferați roșia românească. Aceasta o puteți cultiva și în câmp deschis.

Pot fi obținute două recolte pe an, în două cicluri de cultivare. Conform specialiștilor, cei care cultivă tomate în solar își pot dubla investiția în numai un an. Însă o astfel de cultură are nevoie de îngrijire minuțioasă.

Usturoiul, o altă afacere cu iz românesc

Dacă sunteți fani usturoi atunci în mod sigur vă puteți da seama că în marea majoritate a supermarketurilor usturoiul este mare, cu miros intens, însă nu la fel de delicios ca cel românesc. Ba chiar mai intens și supărător. Investiți în semințe de calitate și veți obține culturi bogate.

O astfel de cultură nu are nevoie de tratamente speciale, deși implică ceva mai multă muncă manuală, mai ales la capitolul îndepărtare de buruieni.

Zmeurul

Zmeurul a fost și până acum considerat profitabil. Iată că și în 2021 se menține în acest top.

Castravetele amar

Este mai degrabă cunoscut în rândul celor care urmează o dietă specială, cei cu diabet. Castravetele amar este o cultură ușor de întreținut, nu impune condiții speciale și poate fi lăsată să se extindă în voie. Crește pe spaliere, până la 3-4 metri. Și când ai nevoie de soi bun de ales, aici gasesti seminte de legume, la Nu Oricum.

Pe câmp sau în solar?

Dacă suprafață de teren nu este una foarte generoasă, poate că a cultiva cu prea puțin efort este o idee bună. Însă mai degrabă un solar sau o seră construită ar putea fi o variantă mai bună. Asta pentru a nu depinde de vreme, de precipitații naturale. Un mediu controlat în care să cultivați, asigură și culturi continue.

Cât privește investițiile făcute, alegeri optime și profesionale vă asigură o structură rezistentă a serei sau solarului ani de zile. Spre exemplu folia, una dintre cele mai importante elemente parte din acest proiect, poate rezista ani de zile dacă este aleasă corespunzător, are aditivi diverși și este și montată bine.

La Nu Oricum veți găsi mai tot ce este necesar în acest sens, pornind de la semințele de legume, ce au mare putere germinativă. Pentru seră sau solar de la acest furnizor puteți alege folia profesională, accesoriile, inclusiv sistemul de irigare prin picurare, care poate oferi randament mai bun, cu maximă de economie a apei.

Având în vedere tendințele în zilele noastre, adevărata mâncare sănătoasă provine din culturile pe care singuri le îngrijim. Să avem control asupra acestora este poate un dublu avantaj, având în vedere că ce producem putem consuma sau chiar și exploata pentru profit și totul este sănătos, cu un conținut nutritiv satisfăcător, pentru că personal ne îngrijim să fie astfel.

Când vă hotărâți să investiți Nu Oricum este sursă ideală pentru cumpărături de nișă.

Contact:

office@nuoricum.ro

0787 603 417.

Lasă un Comentariu...

*