Idei shabby chic pentru decorarea grădinii și terasei

Pentru că vremea a fost atât de indulgentă cu noi în ultima perioadă, am început să ne gândim la grădina casei și la terasa locuinței noastre, la cum vom putea obține maximul de frumos recurgând la elementele ce definesc stilul shabby chic.

Idei shabby chic pentru decorarea gradinii si terasei (1)

Picture 1 of 12

Astfel, dacă ești un fan al stilului, nu crezi că ar fi interesant să oferi un look feminin, floral spațiului exterior?

În cele ce urmează vom scoate în evidență atuurile stilului shabby chic și vom încerca să le integrăm atât în grădină, cât și pe veranda locuinței.

1. Învață să iubești imperfecțiunea mai ales dacă vorbim de cea a lemnului. Un lemn cu patină, de pe care a sărit vizibil vopseaua, are un farmec aparte, pe care de altfel stilul shabby chic îl adoră și îl scoate în evidență ori de câte ori are posibilitatea. Așadar, dacă veranda ta este acoperită cu deck, nu te grăbi, ca la curățenia de primăvară, să revopsești lemnul. Ba, mai mult, completează decorul cu câteva piese de mobilier similare și cu câteva accesorii metalice. O stropitoare din aluminiu sau o jardinieră cu flori s-ar putea să reprezinte acel detaliu care însuflețește veranda ta.

2. Așa cum interiorul locuinței shabby chic se remarcă printr-o explozie de flori, la fel ar trebui să fie și grădina ta. Tufele de trandafiri, lavandă sau salvie dacă au lipsit până acum ar trebui în cel mai scurt timp să-și găsească loc pe lângă aleea de acces sau gard.

3. Terasa ta intimă, din spatele casei, s-ar putea transforma într-un sanctuar feminin dacă te decizi să o îmbraci într-o vopsea albă, să înlocuiești clasicul corp de iluminat de exterior cu o lustră frumoasă, cu brațe și cristale și, în plus, dacă pieselor de mobilier le asociezi câteva textile cu imprimeuri florale.

4. Pentru a întări și mai mult conceptul de shabby chic înnoiește-ți terasa sau veranda cu un mobilier alb, de răchită.

5. Pentru că nicio piesă utilizată pentru a recrea stilul shabby chic nu este nouă, totul se poate recicla, poate fi transformat, gândește-te la ce nu mai folosești în interiorul locuinței, dar nu te înduri să arunci și integrează-l în decorul terasei sau chiar și al grădinii. Farmecul acestui stil este că e atât de permisiv, că nu există nicio regulă atâta timp cât rezultatul te face să te simți fericit, confortabil, ca acasă. Chiar dacă sună straniu, chiar și chiuveta pe care ai înlocuit-o în baie poate fi utilizată ca și piesă de decor în spațiul exterior. Lavoarul alb din porțelan poate deveni cu ușurință, în puzderia de flori un suport de apă pentru păsări sau o jardinieră inedită.

6. Albul are un cuvânt greu de spus în amenajarea interioară sau exterioară a locuinței, însă nici rozul nu se lasă mai prejos. Astfel, el devine un must have chiar și în grădină. Ori, pentru a captura această culoare, pe lângă trandafiri și lavandă nu-ți rămâne decât să mai plantezi și câteva hortensii.

7. O piesă pe care ai putea să o îndrăgești nespus și care te va apropia și mai mult de stilul shabby chic, mai ales dacă spațiul îți permite, este sezlongul sau balansoarul. Accesorizate cu textile moi și confortabile, cu o saltea pufoasă, ar putea deveni fără prea multă greutate locul preferat unde ți-ai putea petrece întreaga vară.
Ce spui, ne petrecem shabby chic vara aceasta?

sursa foto: www.hgtv.com


Lasă un Comentariu...

*