Iată 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi o mașină de tuns iarba!

Dacă locuiești la curte, mai mult ca sigur vei avea nevoie de multe lucruri folositoare pentru gospodărie, astfel încât totul să fie perfect aranjat.

masini-de-tuns-iarbaGrădina înseamnă pe lângă un loc frumos de recreere și un spațiu de care trebuie să ai multă grijă. De aceea, vei avea nevoie de scule și unelte profesionale, pe care le poți regăsi aici, astfel încât să poți să îți ușurezi destul de mult munca. Fie că vei îndepărta zăpada din curte, fie vei toaleta un copac, fie pur și simplu te vei ocupa de tunsul gazonului, toate acestea trebuie să fie de foarte bună calitate și mai ales să nu te lase deloc la greu sau atunci când trebuie să faci un anumit lucru.

Și cum o grădină frumoasă înseamnă și un gazon tuns la milimetru, iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi o mașină de tuns iarba:

  1. Modul de alimentare – putem spune că există 3 mașini de tuns iarba – electrice, pe baterii sau pe benzină. Mașinile de tuns iarba electrice sunt eficiente, însă au inconvenientul că vei avea nevoie mereu de o sursă de alimentare și de asemenea trebuie să ai grijă de cablul de alimentare. Mașinile de tuns iarba pe baterie se descarcă ușor, neputând fi utilizată mai mult de 60 de minute. Cele pe benzină sunt foarte eficiente. Aceste mașini de tuns iarba au mai multe avantaje – pe de o parte nu trebuie conectate la priză și nici nu trebuie încărcate, iar pe de altă parte au un motor foarte puternic, reușind astfel să taie eficient gazonul din curte.
  2. Recoltarea ierbii – deși cele mai comune mașini de tuns iarba au un dispozitiv în care este păstrată iarba tăiată, urmând ca acesta să fie golit la fiecare umplere, există și modele care toacă iarba foarte mărunt și mai apoi aceasta este eliberată pe gazon, determinând astfel și un mare beneficiu – acela al transformării ierbii în nitrogen, un îngrășământ natural eficient pentru firul de iarbă.
  3. Puterea motorului este un alt criteriu pe care trebuie să îl urmărești. Dacă ai o grădină curată, cu iarbă nu foarte deasă nu vei avea nevoie de o mașină foarte puternică. Dacă, în schimb, iarba este foarte deasă sau te afli într-o zonă deluroasă, mai mult ca sigur vei avea nevoie de o mașină mult mai puternică, care să facă față cu ușurință sarcinilor tale.
  4. Modul de ghidare – există anumite mașini de tuns iarba care trebuiesc împinse destul de tare, pe când altele trebuiesc doar ghidate. Dacă vrei ca mașina să fie folosită de orice membru al familiei, sub supraveghere, este bine să achiziționezi o mașină de tuns iarba care trebuie doar ghidată, nefiind nevoie de forță pentru a fi împinsă.
  5. Materialul carcasei determină durabilitatea acesteia. Dacă îți dorești un aparat pe care să îl poți folosi mai mult timp, alege o mașină de tuns iarba din oțel. Dacă îți dorești una ușoară, alege o carcasă din plastic sau aluminiu.

 

Lasă un Comentariu...

*