Foișoare de grădină

Se spune că toamna și primăvara sunt sezoanele construcțiilor. Până vreme rea, frigul și înghețul se vor instala, mai ai timp un pic să meșterești câte ceva în grădină. De ce să nu te orientezi către foișoare de grădină de care să te bucuri ori de câte ori vrei să faci un grătar sau când soarele va fi din nou puternic să te ascunzi de el, în miezul zilei.

foisoare de gradina (1)

Picture 1 of 8


De mult timp visez la un foișor de grădină, iar foișorul perfect, în viziunea mea, este cel din sticlă, asemănător cu o seră, dar nici cele din fier forjat sau lemn nu-mi displac.

Dacă ești omul bun la toate și vrei să economisești niște bănuți și mai ales dacă ai un spațiu în curte ce-ți permite instalarea unui foișor ai putea să-l construiești chiar tu.

Sunt însă câteva lucruri de care ar trebui să ții cont, ca de exemplu materialul pe care vrei să-l folosești, dacă îți dorești un foișor de grădină deschis sau îmbrăcat, ca o căsuță în miniatură. Apoi, dacă te-ai decis să-l faci singur trebuie să știi că vei avea nevoie de o fundație, mai ales dacă te-ai hotărât să folosești lemnul. De ce are nevoie de fundație? Pentru că lemnul, în timp putrezește și probabil vei îi vei dori viață lungă foișorului tău de grădină. Apoi, ia aminte ca lemnul să fie tratat pentru a face față intemperiilor, precum și atacatorilor (termitele, de exemplu). Totodată, trebuie să ții seamă de destinația lui finală, dacă va fi doar un spațiu unde să-ți petreci timpul sau un loc unde vei pregăti și ceva mâncare. Poate crezi că nu este important, dar în funcție de aceste două aspecte îi vei proiecta înălțime. Astfel, dacă vrei să fii protejat atunci când întorci carnea pe grătar, foișorul de grădină trebuie să fie mai înalt, iar coșul de fum al grătarului mai înalt decât acoperișul foișorului. Totodată, nu trebuie să pierzi din vedere iluminatul și poate și o sursă de apă în apropiere. Instalațiile utilităților sunt foarte importante și ar trebui luate în seamă încă din stadiul de proiect.

Mai există și varianta în care optezi să-l faci pe comandă și atunci toate aceste detalii rămân în seama specialiștilor. pentru această variantă vă fac câteva recomandări:

  1. www.rusticdesign.ro – aici nu veți găsi doar foișoare de grădină, ci și mobilier de grădină, în cazul în care vă mai vine vreo idee.
  2. foisoare-pavilioane.ro
  3. foisoare-garduri.ro – Acesta din urmă mi-a plăcut pentru că în portofoliul sunt afișate și câteva modele de foișoare moderne, nu doar rustice.

Însă până te decizi unde să-l instalezi, ce formă va avea și ce materiale vei folosi, eu am strâns câteva modele, foarte atrăgătoare, ale căror rol este să te inspire, să te facă să te hotărăști mai ușor că foișorul de grădină este ceea ce-ți lipsește din curtea casei tale.

Ce părere ai, îți plac foișoarele noastre de grădină?


Lasă un Comentariu...

*