De ce să alegi gazon artificial pentru grădina ta

Ți-ar plăcea să ai o curte cu gazon impecabil, mereu verde, tuns la milimetru, însă nu ai timpul și energia necesară pentru a-l întreține? O opțiune rentabilă, ecologică, dar mai ales care necesită o mentenanță redusă este iarba artificială. Aceasta este practic un covor de exterior confecționat din fibre sintetice care imită iarba naturală prin formă, culoare, ba chiar și textură. Este o alegere minunată atât pentru un balcon cochet, cât și pentru terase moderne, grădini mari și terenuri de sport.

Iată motivele pentru care ar trebui să iei în considerare montarea unei mochete de gazon artificial:

Iarba sintetică te ajută să economisești

Studiile din ultimii ani au demonstrat faptul că, în cazul persoanelor care locuiesc la curte, aproximativ 30% din consumul total de apă se utilizează pentru menentanța spațiilor exterioare. Totuși, dacă alegi un gazon artificial de calitate pentru gradina ta vei scapă de aceste costuri.

Singurele costuri pe care le vei avea atunci când optezi pentru un astfel de covor exterior vor fi acelea de achiziție și eventual montaj. Te vei bucura de o peluză mereu verde, fară a investi constant în sisteme de irigare, îngrășământ, mașină de tuns iarba și alte accesorii. În mod evident, nu necesită o îngrijire laborioasă, fiind suficientă curățarea de praf prin periere și stropire cu apa. Va rezista ani de zile cu intervenții minime.

Mai mult, chiar și în cazul proprietarilor de animale de companie este o soluție excelentă, întrucât acest tip de gazon artificial nu se va deteriora în timpul sesiunilor de joaca, deci nu va trebui înlocuit. Sună perfect, nu-i așa?

Gazonul artificial este durabil și estetic

Există numeroase tipuri de iarbă artificială, potrivită pentru terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii sau spații de agrement. Îmbunătățește semnificativ aspectul, indiferent că alegi să îl instalezi pe balcon, terasă sau curte, pe gresie sau direct pe ciment. Este o opțiune excelentă în cazul în care vrei să ai control total asupra dimensiunii, culorii și chiar a texturii gazonului. Va arăta perfect în orice anotimp, nefiind influențat de secetă sau temperaturi scăzute.

De asemenea, are o rezistență la uzura superioară gazonului natural, fiind potrivit și pentru zonele cu trafic mai intens. Firele sintetice sunt adesea rezistente la razele UV, la intemperii, iar anumite modele chiar și la clor, motiv pentru care gazonul sintetic poate fi instalat inclusiv în apropierea piscinelor.

Totuși, în cazul în care au survenit situații care au dus la deteriorarea unui petic de iarbă artificială, soluția este foarte la îndemăna: decupează zona uzată și înlocuiește-o cu o bucata nouă de mochetă verde de exterior.

Gazonul sintetic este hipoalergenic și prietenos cu mediul

În cazul în care ai copii sau animale de companie, cu siguranță te va interesa să afli că materialele folosite la confecționarea mochetelor de gazon artificial sunt hipoalergenice, non-toxice, ba chiar au și un impact mic asupra mediului înconjurător.

Dat fiind faptul că nu necesită prea multă îngrijire, nu vei folosi utilaje alimentate cu combustili, iar amprenta de carbon vă fi una scăzută. Mai mult, lipsa necesitații unor îngrășăminte sau pesticide pentru menținerea sănătății peluzei vă reduce riscul contaminării solului cu diferite substanțe.

Așadar, ai numeroase avantaje atunci când iei în considerare instalarea unui gazon artificial. De la ușurința de instalare, montaj și întreținere, la aspectul mereu verde, până la durabilitatea în timp, toate sunt argumente care te vor convinge că este alegerea potrivită pentru tine!

Lasă un Comentariu...

*