Dale din lemn pentru o grădină de poveste! Vezi trendul anului!

Dalele sunt o soluție de decor atunci când ne gândim la amenajarea grădinii, însă nu întotdeauna cele prefabricate ori din ciment sunt soluția pentru un decor ca la carte, prietenos cu peisajul și extrem de atent realizat. O nouă soluție, destul de modernă, devine astăzi trendul anului – dalele din lemn.

dale din lemn (1)

Picture 1 of 3

O grădină cochetă are nevoie de curățenie, decor natural, dar și bun gust. Sunt trei combinații perfecte, potrivite pentru orice tip de grădină – mică sau mare, însă întotdeauna decorată cu dale din lemn.

Cu toate că dalele din lemn sunt o variantă puțin mai costisitoare decât dalele prefabricate din ciment, acestea conferă spațiului un aspect de naturalețe, formând împreună un peisaj extrem de plăcut pentru a petrece clipe unice.

Dalele din lemn le poți crea acasă. Cu puțină imaginație, poți secționa câțiva bușteni de lemn, însă nu trebuie să ții neapărat ca dalele să aibă aceleași dimensiuni. Cu cât formele sunt mai variate, cu atât aspectul vor crea un efect cu adevărat surprinzător. În cazul în care îți dorești forme cât mai precise, de aceleași dimensiuni, și această variantă poate fi avută în vedere, însă de această dată ar trebui să alegi niște bușteni de lemn destul de drepți și toți cam de aceleași dimensiuni. În cazul în care îți este mai ușor, poți opta și către astfel de dale deja cumpărate – producătorii au în vedere astfel de variante de amenajare pietonală a grădinilor moderne. Iar dacă forma circulară nu te mulțumește, poți încerca dalele de lemn transversale, o soluție ce poate fi găsită la producători, având un aspect uniform și deosebit de tot ceea ce există.

Dalele din lemn, spre deosebire de dalele prefabricate din ciment sau beton, sunt mai pretențioase condițiilor de afară, dar și dăunătorilor. Ca atare, mai înainte de a le așeza și a forma aleile pe care ți le dorești în grădina ta magică, ar fi bine să le tratezi cu materiale care să le întărească în fața umezelii și variațiilor de temperatură. Desigur, astfel de soluții există și îți garantează durabilitatea acestora. În plus, soluțiile antiseptice ajută în prevenirea cariilor și atacurilor dăunătorilor.

Atunci când optezi pentru cumpărarea unor dale din lemn de la producători, va trebui să cunoști că nu te vei mai chinui să folosești materiale pentru rezistență, acestea fiind deja tratate pentru a rezista la temperaturi joase, variații de temperatură, umezeală, fiind tratate la temperaturi înalte, care le oferă durabilitate în timp, dar și rezistență în fața dăunătorilor lemnului. În plus, dalele din lemn sunt tratate și cu soliții ignifuge, importante grație structurii acestora. Esențele folosite de producători sunt din lemn tare – fag sau stejar. Un alt aspect ce trebuie avut în vedere este grosimea – aveți nevoie de dale de o grosime de minim 10 centimetri, pentru ca acestea să reziste cât mai mult timp.

VEZI AICI CUM SE MONTEAZĂ DALELE DE LEMN!

Pages: 1 2

Lasă un Comentariu...

*