Cum și cu ce să îți amenajezi grădina pentru primăvară

Trecerea de la sezonul rece la sezonul cald ne afectează pe toți. Fie că este vorba despre ten, păr sau sănătate, frigul nu a trecut neobservat. De aceea, trebuie să ne gândim puțin și la grădina noastră. După iarna geroasă care tocmai s-a încheiat, momentul în care trebuie să îți pregătești grădina pentru primăvară a venit. Dacă simți nevoie să ieși la soare și să te ocupi de grădinărit, trebuie să te gandești la un set de unelte care să se potrivească perfect cu planurile tale. De aceea, câteva unelte indispensabile trebuie să existe în grădina oricărui pasionat. Asta pentru că acel cuțit împrumutat din bucătărie sau foarfeca din sertarul de croitorie nu îți ajunge.

Grădina (1)

Picture 1 of 4

Ce unelte de grădinărit să alegem?

Mănușile de grădinărit sunt un must-have, dacă e să vorbim așa. Deși, la prima vedere, poate nu îți par foarte importante, te vor ajuta mult în lupta ta cu buruienile și crengile uscate. Astfel, zgârieturile nu îți vor da bătăi de cap și nu va trebuie să le explici colegilor tăi de la birou ce ai făcut în weekend. Pentru operațiunile de plantat răsaduri și afânat pământul la rădăcina florilor, scafa trebuie să își găsescă loc printre ustensilele tale de grădinărit. Aceasta arată ca o lopățică de mână, care oferă precizie atunci când lucrăm cu plante mici și delicate. Pe lângă scafă, vei avea nevoie și de un aerator. Sub forma unei role cu țepi, acest instrument e folosit la afânarea pământului, în acest fel apa va pătrunde mai ușor, iar rădăcinile plantelor se pot extinde.

O foarfecă de vie este foarte utilă în cazul în care va trebui să tai ramurile uscate sau pe cele care au degerat peste iarnă. Această foarfecă se folosește cu o singură mână și îți permite accesul la ramurile mici, unde ai nevoie de precizie. La cele mai groase, cea mai bună ustensilă ar fi o foarfecă cu mânere lungi, a cărei pârghie îți va oferi forța necesară pentru tăiere. Iar pentru acele ramuri greu de tăiat, folosește un fierăstrău. Acestea îți va permite să faci tăieturi drepte și precise care nu vor răni planta.

În cazul în care aveți un gard viu în jurul grădinii, îți trebuie o foarfecă specială pentru tuns, care poate fi folosită manual sau electic. Iar dacă ai o porțiune de teren pe care vrei să o plantezi cu gazon sau cu flori, poți începe prin a o săpa cu o cazma. După aceea, nivelează și mărunțește pământul cu o greblă. Iar pentru înlăturarea trandafirilor sau al pomilor, o sapă sau o săpăligă este indicată. În final, ca imaginea să fie completă, investește într-o stropitoare și o pălărie de soare.

După ce ne-am întocmit lista ustensilelor necesare, trecem la cum să îți pregătești grădina pentru sezonul cald. În primul rând, solul care a avut de suferit în urma iernii trebuie curățat. Frunzele uscate trebuie greblate, iar mai apoi sapă pământul pentru ca acesta să poată respira. Astfel, apa va ajunge ușor la rădăcinile plantelor. De asemenea, tratamentele împotriva paraziților și bolilor nu trebuie uitate. Feritizatorii, fie ei chimici sau organici, sunt la fel de importanți. Pe cei din urmă îi poți realiza chiar tu din frunze, rumeguș și resturi vegetale lăsate la macerat. Taie ramurile uscate și cosmetizează puțin acele plante care au nevoie de astfel de ajutor pentru a înflori frumos.

Nu în ultimul rând, cum orice plantă are nevoie de apă, felul în care îți planifici udatul curții trebuie să fie bine stabilit. În acest fel, vei avea, în mod sigur, o grădină senzațională.

Lasă un Comentariu...

*