Cum să crești o plantă într-o vază?

Orice ambient capătă un aspect mai cald, mai plăcut odată ce integrezi o plantă frumoasă în decor. Plantele decorative sunt minunate, însă au nevoie de pământ de flori, trebuie să le schimbi ghiveciul când se fac prea mari, iar florile precum trandafirii, crizantemele sau florile de primăvară se ofilesc mult prea repede. Dacă ai putea să crești o plantă într-o vază ar fi minunat, dar cine a mai auzit de asta?

cum sa cresti o planta intr-o vaza 01

Picture 1 of 6

Ei bine, se poate! Noi am găsit o soluție pe ehow.com
Într-o vază mare din sticlă transparentă (asta și pentru aspect și efect) așează un pat de pietre albe, negre sau gri, peste ele pune bulbii plantei pe care vrei să o cultiv în acest recipient, dar nu oricum, cu rădăcina în jos și partea ascuțită orientată în sus. Stratul următor și ultimul este format tot din pietre, din același model folosit și la bază, însă acestea nu trebuie să acopere bulbii, rolul lor este de a-i fixa, de a-i împiedica să se răstoarne.

Acum tot ce ți-a mai rămas de făcut este să adaugi apă până când aceasta acoperă aproximativ jumătate din suprafața bulbului (vezi în imagine, dacă ai dubii). Aceștia nu trebuie acoperiți în întregime pentru că vor putrezi.

Pentru întreținere și pentru dezvoltarea frumoasă a plantei completează cu apă ori de câte ori sesizezi că nivelul său a scăzut.

Dacă te decizi să experimentezi acest lucru în perioada friguroasă a anului ai grijă să-i asiguri plantei un climat potrivit, nici prea cald nici prea rece și să o poziționezi în semi soare. Abia când planta va începe să mugurească vei putea să o expui la soare, în pline raze.
Foto: Sara Budisantos

Lasă un Comentariu...

*