Cum să creezi felinare de gheață decorative

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și majoritatea dintre noi ne dorim un decor cât mai special și atractiv, îți sugerăm să-ți impresionezi oaspeții luminându-le calea înspre casa ta cu felinare de gheață. Acest lucru poate fi realizat într-un mod foarte simplu și deloc costisitor. Atât musafirii, cât și trecătorii vor fi plăcut impresionați de un astfel de decor festiv inovativ.

Câteva globuri din gheață, iluminate, așezate în zăpadă pe aleea casei, reprezintă un decor festiv minunat. Precum în imaginea alăturată, cărarea va deveni strălucitoare, în ton cu această perioadă a anului.

Ornamentele sunt foarte simplu de realizat. Vei avea nevoie de următoarele lucruri: baloane albe (cumpără atâtea bucăți câte globuri iluminate vrei să realizezi), mici surse de iluminat pe baterie, un congelator, apă și vreme rece afară.

Începe micul proiect artistic prin umplerea baloanelor cu apă. Ca să nu stropești în jur, acoperă robinetul cu balonul și umple până ce acesta ajunge la dimensiunea pe care vrei să o aibă globurile. Poți să le faci mai mari sau mai mici, însă odată așezate pe zăpadă, dacă au o dimensiune prea mică, există riscul să se scufunde complet în zăpadă și să nu mai fi vizibile.

Odată umplute cu apă, așează baloanele pe o foaie de copt în congelator. După înghețare, îndepărtează baloanele cu ajutorul unui cutter sau a unei foarfeci, astfel încât să rămână doar apa înghețată și globurile sunt gata.

Implică întreaga familie în această activitate. Copiii vor fi cei mai fericiți să ia parte la împodobirea casei.

Următorul pas constă în așezarea globurilor afară, în zăpadă. Urmează marginea aleii care duce înspre intrarea principală, până aproape de trepte, astfel încât să formezi o cărare iluminată. Poți realiza o mică groapă în zăpadă, în care așezi micile becuri aprinse, iar direct peste ele, globurile de sticlă, sau te poți folosi de un suport, pentru o stabilitate mai crescută. O modalitate utilă de a realiza suportul este să tai câteva sticle din plastic, de 0.5 ml, și să folosești partea jos. Pune becurile la interior, globul deasupra și acoperă suportul cu zăpadă astfel încât numai globurile de gheață să fie vizibile. Preferabil este ca distanța dintre globuri să nu fie mai mare de un jumătate de metru. Efectul obținut după aprinderea beculețelor este fermecător.

De asemenea, poți așeza globurile și în grădină, sub diferite forme. Un fulg de nea iluminat, o steluță, sau sania moșului, vor arăta de-a dreptul spectaculos. Totul depinde de imaginația și creativitatea ta.

Felinarele din gheață îi vor întâmpina pe toți cei care vor trece pragul casei tale de sărbători și vor încânta privirile trecătorilor. Iar principalul avantaj este faptul că realizare lor nu durează mai mult de 15 minute, așezarea în zăpadă, alte 15 minute, iar costurile sunt foarte mici. Astfel, cu un minim de resurse, casa ta va fi împodobită și gata să vestească apropierea Crăciunului și a finalului de an.

Cum sa creezi felinare de gheata decorative 1

Picture 1 of 8

Lasă un Comentariu...

*