Cum îngrijești plantele din grădină? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere

Plantele din grădina casei tale au mereu nevoie de o atenție deosebită din partea ta. De aceea, pentru a avea totul verde în jurul tău trebuie să fii atent la mai multe aspecte. Și mai presus de orice, trebuie să muncești cu drag pentru ca grădina să capete înfățișarea pe care ți-ai dorit-o.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru îngrijirea plantelor din grădina ta:

1. Udă mereu gazonul! Pentru ca acesta să fie mereu verde și des trebuie să știi că are nevoie de foarte multă apă. De aceea, ar fi bine să ai în vedere aceste motopompe apă cu care să poți extrage apa din fântâna casei, atunci când locuința nu este racordată la rețeaua de utilități. Gazonul se plantează primăvara devreme sau toamna și zilnic trebuie să îl uzi bine. De asemenea, are nevoie să fie tuns destul de des întrucât crește repede. Toate aceste lucruri trebuie să le ai în vedere ori de câte ori te gândești la amenajarea în acest fel a grădinii tale.

2. Ai grijă să tratezi bolile fiecărei plante. De cele mai multe ori plantele pot fi atacate de dăunători și de aceea ar fi bine să urmărești cu atenție semnele fiecărei plante. Ori de câte ori vei constata că sunt probleme de acest tip ar fi bine să folosești anumite tratamente sau pesticide, pe care le poți regăsi aici și care îți vor salva grădina și o vor ajuta să fie mereu verde și frumoasă.

3. La plantare, gândește-te la nevoile fiecărei plante, fie că este vorba despre copac fructifer sau floare. Mai mult ca sigur, atunci când cumperi planta respectivă vei putea observa care este nevoia acesteia de soare sau de apă și ca atare vei ști cum să o îngrijești cât mai atent. În plus, dacă nu cunoști multe lucruri despre planta pe care dorești să o sădești în grădina casei tale ar fi bine să citești mai multe informații pe site-uri specializate sau să ceri sprijinul unor persoane cunoscătoare. Nu o planta mai înainte să cunoști totul despre ea întrucât ai putea alege un loc cu prea mult soare sau unul prea umbros.

4. Ai grijă de pomii din curte în fiecare primăvară! De obicei, primăvara este anotimpul în care pomii sunt cel mai bine îngrijiți. Crengile uscate sunt date deoparte, iar coroana este tăiată de cunoscători astfel încât să aibă o formă frumoasă și să poată rodi în timpul verii. Citește cu atenție cum se face acest lucru, mai ales dacă vrei să te ocupi chiar tu de acest procedeu.

5. Tunde mereu gazonul! Încă din momentul în care a răsărit, gazonul trebuie să fie tuns. Pe de o parte, grădina ta va arăta mai îngrijită, iar pe de altă parte acesta va crește mai frumos și se va îndesi destul de mult. De aceea, cu ajutorul unei mașini de tuns de bună calitate este bine să faci această operațiune cât mai frecvent, cel puțin o dată pe săptămână și cu siguranță te vei bucura de cea mai verde grădină. De asemenea, după tundere este bine să îl greblezi, să strângi astfel toate firicelele de iarbă rămase în urmă, pentru a nu-l afecta în acest mod.


Lasă un Comentariu...

*