Cum alegi o motocoasă

https://www.casaidea.ro/motocoasa-cu-motor-in-doi-timpi-makita-dbc340-33-cc-2-2-cp.html#prod-gallery

Atunci când stai la curte şi o suprafaţă de teren acoperită cu gazon din arsenalul de unelte şi echipamente care nu ar trebui să îţi lipsească se numără şi o motocoasa sau o maşină de tuns iarba. Când au de ales între cele două tipuri de echipamente, mulţi nu ştiu care este mai eficient şi mai avantajos.

Dacă ai o suprafaţă mai mare de teren atunci cu siguranţă maşina de tuns iarba este mai eficientă pentru că este mai uşor de manevrat pe o perioadă mai lungă de timp. Motocoasa ar putea deveni destul de obositoare, atunci când ai de tuns o bucată mai mare de gazon. Un alt avantaj în favoarea motocoasei este preţul mult mai mic faţă de o maşină de tuns iarba. Tot la capitoul avantaje intra şi versatilitatea pe care o oferă o motocoasa. Astfel,  tăierea cu fir permite tăiere vegetaţiei de la sol, din locurile mai puţin accesibile unor echipamente mai mari, chiar şi tăierea arbuştilor sau iarba foarte înaltă.

Şi nu în ultimul rând motocoasa este mai uşoară şi mai mică fiind simplu de depozitat mai ales atunci când nu ai foarte mult spaţiu liber la dispoziţie.

Cum alegi o motocoasa eficienta

În acest moment, pe piaţa există multe modele de motocoase, care folosesc diferite soluţii tehnice în funcţie de categoria din care fac parte, preţ şi nevoile clienţilor. În principiu, toate motocoasele arată la prima vedere la fel: elementul de tăiere este amplasat la capătul unei tije sub care se afla axul de transmisie. Apoi, există elementele diferențiatoare cu care producătorii îşi conving clienţii: motocoase pe benzină sau electrice,  capetele de tăiere cu fir, cuţite sau disc şi sistemele de susţinere care pot fi ghidon, mâner sau ham.

În funcţie de dimensiunea grădinii

Primul detaliu pe care ar trebui să îl iei în calcul când începi căutările unei motocoase care să răspundă nevoilor tale este dimensiunea grădinii pe care o ai de îngrijit. La fel ca şi în cazul altor aparate şi echipamente pentru grădinărit sau de uz casnic, cu cât suprafaţa este mai mare cu atât motocoasa trebuie să fie mai puternică pentru a-şi face eficient treaba. Dacă ai o grădină a cărei dimensiune nu depăşeşte 500 mp este suficient dacă optezi pentru o motocoasă simplă, uşoară, cu fir care permite întreţinerea gazonului, a spaţiilor verzi de mici dimensiuni. Poţi alege pentru o astfel de grădină o motocoasă de până la 800W/ 1CP.

Pentru o grădină cu suprafaţa între 500-800 mp vei avea nevoie de o motocoasa mai puternică, pentru care poţi utiliza atât cap de tăiere cu fir cât şi cuţit de tăiere pentru a rezista la o utilizare mai îndelungată. Caută o motocoasă de peste 1000W/1.3CP care să răspundă perfect nevoilor tale.

Suprafeţele de peste 800 mp sunt mai greu de întreţinut, timpul de tundere clar creşte, efortul la fel. Dacă alegi o motocoasă pentru îngrijirea unei suprafeţe de acest fel, puterea acesteia trebuie să fie mai mare de 1100W/1.5CP cu cuţit sau disc de tăiere.

Puterea motorului

Puterea motorului este importantă atunci când alegi motocoasă pentru întreţinerea grădinii. Poţi opta între motocoasă hobby, semiprofesională şi profesională, fiecare cu capacitatea să şi funcţionalităţi diferite.

Alege motocoasa hobby atunci când foloseşti acest tip de echipament ocazional, cu motor mic electric sau în doi timpi, în cazul motoarelor pe benzină

Motocoasele semiprofesionala au o performanţă mai ridicată şi o capacitate de tăiere mai mare. Motorol este suficient de puternic pentru a permite utilizarea motocoasei şi pe suprafeţe mai dificile, cum sunt acelea acoperite cu plante cu tulpini dure.

Motocoasele profesională pot avea întrebuinţări mult mai numeroase, de la întreţinerea grădinii la munci agricole. Motocoasele din această categorie sunt versalile, cu motor puternic în patru timpi.

Sistemul de tăiere

Şi în ceea ce priveşte sistemul de tăiere motocoase sunt potrivite pentru anumite lucrări, în timp ce pentru altele nu. 

Motocoasele cu lama metalică sunt folosite în mod special pentru a tăia rădăcinile groase sau pentru curăţarea ariilor cu vegetaţie bogată.

Motocoasa cu fir de nylon este utilizată pentru tăierea gazonului şi de regulă motocoasele hobby şi cele semiprofesionala folosesc acest sistem de taiete. 

Motocoasele cu sistem dual de tăiere pot fi folosite atât cu fir de nylon cât şi cu lame.


Lasă un Comentariu...

*