Ce tip de foișor să construiești în grădina ta? Iată 5 lucruri care îți vor fi de folos!

Atunci când amenajezi o grădină trebuie să fii atent la foarte multe lucruri, așa încât totul să arate perfect. 

poza-foisor-gradinaGazonul are nevoie de un sistem de irigații perfect, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de aceste pompe de apă. De asemenea, va trebui să cunoști cum anume să toaletezi copacii, să realizezi grădina cu flori sau cea de legume. Iar pentru ca farmecul grădinii să fie de-a dreptul copleșitor, vei avea nevoie mai mult ca sigur de construcția unui foișor.

Iată 5 lucruri care îți vor fi de folos la amenajarea foișoarelor de grădină

  1. Ai în vedere o schiță – construcția unui foișor implică realizarea unor schițe de către arhitecți. Indiferent de modelul pe care îl vei alege, va trebui să realizezi o structură solidă, care să îi confere rezistență în timp.
  2. Alege modelul care ți se potrivește – rustic sau modern! Iată un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere la amenajarea unui foișor de grădină. Trebuie să îl încadrezi într-o anumită categorie – fie vei alege un foișor rustic, fie unul foarte modern, în care să se regăsească decorațiuni contemporane. Pentru a te hotărî asupra modelului trebuie să ții cont de designul locuinței tale. Ca atare, dacă accentele casei sunt unele rustice, nu trebuie să părăsești această latură, nici măcar atunci când este vorba despre foișor și invers.
  3. Utilitatea foișorului – un foișor trebuie să ofere o atmosferă veselă. Petrecerea timpului alături de prieteni în acest loc presupune și realizarea unor anumite activități. Este de nelipsit grătarul, mereu integrat de verdele situat împrejurul său. De aceea, pentru a fi cât mai util, ai putea alege un foișor cu grătar inclus. În acest mod, mâncarea se va prepara foarte repede și ușor, iar ploaia nu va mai fi nicidecum o problemă.
  4. Forma foișorului – se cunoaște deja că foișorul de grădină hexagonal se numără printre cele mai cunoscute modele, însă la fel de nelipsite sunt astăzi și foișoarele dreptunghiulare, pătrate sau cele rotunde. Ai grijă ca forma acestuia să se potrivească cu locuința și cu amenajarea grădinii tale.
  5. Materialele folosite – de această dată ar fi bine să iei în calcul lemnul. Un astfel de spațiu se potrivește aproape cu orice decor, nefiind deloc sofisticat. Cu toate acestea, ar fi bine să ai în vedere structura acoperișului și tipul de învelitoare ales. Nu opta pentru țiglă ceramică, fiind foarte grea, mult mai potrivită fiind tabla sau șindrila.

One Response to “Ce tip de foișor să construiești în grădina ta? Iată 5 lucruri care îți vor fi de folos!”

Read below or add a comment...

  1. negura says:

    imi plac mult foisoarele!!!!!!!!!

Lasă un Comentariu...

*