Ce se poate cultiva într-o grădină din balcon

Chiar dacă locuiți la bloc și tânjiți după o grădină în care să vă cultivați plantele aromatice preferate, sau chiar și legumele necesare preparatelor sănătoase pe care le pregătiți, să știți că vă puteți îndeplini visul mult mai ușor decât ați crede. Simplu, folosind balconul pentru acest lucru și mai ales, respectând și anumite reguli.

Gradina balcon 2

Picture 2 of 5

Plante aromatice în ghiveci

Pentru a avea tot timpul anului verdețuri proaspete, le puteți planta ușor în ghivece. Pătrunjelul, coriandrul, salvia, busuiocul, mărarul, menta, tarhonul, chives, rozmarinul, oregano, sau cimbrul sunt plantele aromatice care se folosesc frecvent în bucătărie și care pot fi crescute ușor în ghivece, fără să necesite condiții deosebite. Aveți nevoie doar de ghivece, pământ bun și semințe de bună calitate.  

Flori

Aici lucrurile sunt mult mai ușoare. Sunt nenumărate florile care pot fi crescute pe balcon și cu ajutorul cărora vă puteți crea mica oază de relaxare. Vă puteți interesa la magazinele de profil care sunt florile care înfloresc în fiecare sezon și în acest fel balconul va fi plin de culoarea, indiferent că afară este o căldură de nesuportat sau temperaturile au scăzut cu multe grade sub zero.

Legume

Roșiile, ardeii sau ceapa. Acestea sunt legumele care se pot cultiva cu succes și pe balcon, dar recomandarea specialiștilor este să căutați acele soiuri cu plante mici, pentru că la urma urmei, spațiul pe care îl aveți la dispoziție nu este unul dintre cele mai generoase. Cu toate acestea, gustul legumelor pe care le-ați cultivat singur nu poate fi comparat cu nimic.

Fructe

Nu vă gândiți acum la o adevărată livadă, dau un lămâi poate fi crescut și în condiții de apartament. De asemenea, iubitorii de căpșune se pot bucura de o recoltă proprie crescută pe balcon, într-un ghiveci. Nu au nevoie de mult spațiu, unei singure plante îi sunt necesari 15 cm. Mai exact, 15 cm de ghiveci și o adâncime tot de 15 cm.

Pământ bun și fertilizatori naturali

Pentru a vă bucura de mica grădină din balcon este important și să știți cum să o îngrijiți. Fiecare plantă trebuie tratată cu maximum de atenție, dacă doriți să vă bucurați cât mai mult de roadele muncii dumneavoastră. De asemenea, contează foarte mult și condițiile de plantare și îngrijire, și să nu uităm nici de dăunătorii care pot apărea și care riscă să vă strice toată munca de până atunci. Un pământ bun, la care se adaugă și folosirea fertilizatorilor naturali este tot ce aveți nevoie pentru un start bun. Cu puțină răbdare și ceva mai multă muncă, în curând primele rezultatele ale muncii dumneavoastră se vor observa cu ochiul liber!


Lasă un Comentariu...

*