Ce piese de mobilier outdoor sunt potrivite pentru o terasă 

O terasă este un spațiu minunat pentru a te bucura de aer curat și pentru a petrece timp relaxant alături de cei dragi. Cu piese de mobilier potrivite poți transforma orice terasă într-un loc confortabil și atrăgător. Iată câteva piese de mobilier outdoor potrivite pentru o terasă:

Masă și scaune pentru terasă

Acestea sunt elementele de bază ale unei terase și oferă un spațiu adecvat pentru servirea meselor în aer liber. O masă cu blat rezistent la intemperii, cum ar fi unul din lemn de tec cu cadru din aluminiu sau dintr-un material plastic durabil, este o alegere excelentă. Scaunele pliabile sunt cele mai potrivite deoarece pot fi ușor de depozitat și de mutat. Acestea se pot achiziționa împreună cu perne moi pentru un confort sporit.

Șezlonguri

Dacă terasa ta are suficient spațiu, poți adăuga câteva șezlonguri pentru a te relaxa și pentru a te bronza în timpul zilei. Alege șezlonguri rezistente la apă, cu o structură solidă și un material textil durabil, care să reziste expunerii la soare și la intemperii. Pernele moi sau saltelele vor adăuga un plus de confort și stil.

Seturi cu canapea și fotolii

Dacă dorești un spațiu de relaxare mai intim, un set cu canapea și fotolii este o alegere inspirată. Astfel, poți opta  pentru piese fabricate din răchită sintetică sau tec deoarece rezistă la intemperii și nu se decolorează în lumina soarelui sau în ploaie. Totodată, asigură-te că pernele au husă detașabilă și care rezistă la apă, pentru a le putea curăța ușor.

Umbrele și pergole

Dacă terasa are expunere  directă la soare, umbrelele și pergolele sunt esențiale pentru a crea un spațiu răcoros și protejat. Aceste umbrele pot fi montate direct pe suport sau sunt  pliabile – astfel pot fi  ajustate în funcție de nevoi. Pergolele, pe de altă parte, oferă  umbră permanentă și pot fi acoperite cu materiale rezistente la apă sau cu plante cățărătoare pentru a crea o atmosferă verde și plăcută.

Lămpi și lumină ambientală

Pentru a te bucura de terasă și pe timp de seară, adaugă lumină ambientală prin lămpi de terasă, felinare sau proiectoare de perete. Acestea nu doar că vor crea o atmosferă plăcută, ci vor oferi și o lumină practică pentru activitățile desfășurate în aer liber pe timp de noapte.

Masă de cafea și tabureți

Adaugă o masă de cafea sau câțiva tabureți în jurul zonei de relaxare pentru a avea un spațiu confortabil de servire a băuturilor. Aceste piese de mobilier pot fi realizate din lemn, metal sau  material sintetic, în funcție de preferințele tale și de stilul terasei.

Spații de depozitare

Dacă dorești să păstrezi terasa curată și ordonată, poți adăuga spații de depozitare pentru a stoca diverse obiecte precum perne, jucării sau ustensile de grătar. Acestea pot fi integrate în designul terasei sau pot fi  mobile, deoarece sunt ușor de mutat și de accesat.

Zone cu flori și plante decorative

Pentru a aduce o notă de prospețime și frumusețe naturală terasei tale, poți amplasa  flori sau plante decorative. De asemenea, alege plante rezistente la condițiile exterioare și la expunerea la soare.

Hamace și balansoare

Dacă îți dorești să te relaxezi la umbră și să te bucuri de o adiere plăcută de vânt, hamacele și balansoarele sunt opțiuni excelente. Așadar, alege un hamac clasic, care se leagă de doi arbori sau de un suport special, sau optează pentru un balansoar suspendat, care se fixează de tavan sau de structura terasei. Asigură-te că sunt confecționate din materiale rezistente și că au capacitatea de a susține greutatea dorită.

Perne decorative

Pentru a adăuga un plus de confort și pentru a crea un aspect plăcut pe terasă, poți amenaja perne decorative. Alege materiale rezistente la apă și ușor de curățat,  potrivite pentru utilizare în exterior.

Este important să alegi piesele de mobilier outdoor în funcție de stilul terasei tale, de nevoile tale, dar și de clima din zona în care locuiești. Așadar, asigură-te că piesele de mobilier sunt rezistente la intemperii și ușor de întreținut, pentru a te bucura de ele pe termen lung. Nu uita să completezi mobilierul cu accesorii decorative și ghirlande de lumini pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută pe terasa ta.

Lasă un Comentariu...

*