5 trucuri de amenajare pentru o grădină frumoasă

Locuiești la casă? Mai mult ca sigur ai făcut această alegere pentru farmecul deosebit al grădinii. Ori de câte ori te afli în mijlocul naturii, mai ales primăvara sau vara te simți minunat și ai impresia că nu ai mai vrea să te întorci în casă. Petreci aproape întreaga zi printre plantele de un farmec deosebit, printre arbuștii ornamentali, printre florile frumos mirositoare, totul fiind exact pe gustul tău.

Grădina este locul cel mai îndrăgit al casei și de aceea te vei preocupa destul de mult să o amenajezi ca la carte. Ore întregi le vei petrece aici, te vei gândi la cum să așezi florile, ce tipuri de arbori să plantezi și mai apoi vei opta pentru plantarea gazonului. Totul ți se va părea deosebit de frumos, iar grădina ta va fi la final cel mai frumos loc al locuinței tale.

Iată mai jos 5 trucuri de amenajare pentru o grădină frumoasă:

  1. Ai o grădină mică? Ai în vedere plantele agățătoare! Iată un prim secret pe care să îl ai în vedere. Plantele agățătoare sunt de o frumusețe aparte, așa că ar fi bine să te folosești de ele ori de câte ori spațiul nu este foarte mare. Vei da senzația de grădină pe verticală, așa că totul în jurul tău va fi verde și frumos amenajat. Plantele agățătoare sunt de mai multe feluri și de obicei sunt destul de rezistente, neavând nevoie de o îngrijire deosebită mai ales în timpul iernii.
  2. Florile, farmecul oricărei grădini! Nu există grădină frumoasă fără flori, așa că alege cele mai frumoase sortimente, pornind de la primii ghiocei și până la lalele, trandafiri, narcise sau crizanteme, aceste flori frumoase și ușor de îngrijit. Despre îngrijirea crizantemelor nu trebuie să știi foarte multe lucruri, acestea au nevoie de un spațiu însorit, dar se pot adapta și la umbră, sunt iubitoare de apă și ușor atacate de dăunători, de care trebuie să înveți să le ferești.
  3. Gazonul, pentru o grădină mereu verde! Nu există grădină frumoasă fără ca verdele crud să nu domine. Gazonul transformă orice spațiu, așa că ar fi bine să te orientezi să îl plantezi. Ai în vedere să îl uzi în fiecare zi după plantare și să îl tunzi ori de câte ori este cazul, chiar și săptămânal. Gazonul are nevoie de multă apă, așa că poate nu ți-ar lipsi o instalație de udat automatizată, ușurându-ți mult munca. Poți opta fie pentru semințe de gazon, la plantare, fie pentru rulouri.
  4. Arbuștii ornamentali, pentru un aspect cu totul aparte. Nu ai cum să nu te gândești la o grădină frumoasă dacă nu urmează să plantezi niște arbuști ornamentali. Arbuștii ornamentali sunt prezenți aproape în orice grădină, existând soiuri dintre cele mai diverse.
  5. Grădina de pomi fructiferi și de legume – un must pentru cei ce iubesc sănătatea. Dacă spațiul îți permite, ai putea delimita partea ornamentală a grădinii tale de cea cu pomi fructiferi și cea de legume. Vei putea planta câte un sortiment din fiecare fel de copac, pornind de la cireși și până la piersici sau caise. Grădina de legume are nevoie de multă atenție din partea ta, însă nimic nu se compară cu gustul roșiilor de altădată crescute chiar acolo, în grădina casei tale.

Lasă un Comentariu...

*