5 secrete care îți vor asigura o curte perfectă

Arbuștii decorativi, plantele ornamentale, pietrele și elementele de apă creează, fără îndoială, o adevărată oază din orice grădină. Totuși, poate mai important ca orice, este ca grădina – fie ea mică sau mare – să ne aducă pace, bucurie și momente de relaxare. Paturile cu plante, corpurile de iluminat și mici accente decorative încorporate chiar și în cele mai nesemnficative spații sunt alte tendințe peisagistice majore.

21598 - secrete care îți vor asigura o curte perfectă

În cele ce urmează, vom explora 5 secrete care conduc negreșit către o grădină perfectă:

  1. Nu vă rezumați la un singur mod de iluminare. Când te distrezi în aer liber, nu este nimic mai rău decât să fii forțat să intri în casă la apusul soarelui. În prezent, cu atât de multe corpuri de iluminat pentru exterior, nici nu trebuie să ne mai rezumăm la o singură modalitate generală de iluminare. Cele mai populare idei de proiectare a iluminatului exterior includ, în primul rând, lămpi solare, urmate apoi de felinare și borcane solare, dar și spoturi și felinare electrice, veioze și lampadare de exterior și corpuri de iluminat cu senzori. Reflectoarele sunt și ele recomandate, mai ales dacă dispuneți de o grădină generoasă și de unele elemente inedite care să fie inundate de lumina reflectorului.
  2. Fiți creativi cu spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Există o mulțime de modalități prin care puteți da dovadă de creativitate când vine vorba de amenajarea grădinii. Câteva jardiniere verticale, un cuib suspendat, un set mobilier grădină multifuncțional, precum și instalațiile de lumini sunt toate moduri accesibile prin care puteți profita la maximum de spațiul exterior de care dispuneți. Puteți chiar să improvizați și un bar în aer liber pentru petrecerile distractive din timpul verii.
  3. Profitați de aspectul de neegalat al pietrelor. Pietrele pot fi mici sau uriașe și le puteți utiliza într-un mod minim, prin crearea unor caracteristici simple sau le puteți transforma în elementul central al spațiului exterior, mai ales dacă aveți pietre contrastante. Pietrele pot fi încorporate oriunde în grădină, indiferent de dimensiunea acestora, pentru a oferi spațiului un aspect rafinat, dar natural. Pietrele pot delimita excelent gazonul de paturile cu flori, pe lângă faptul că arată minunat alături de plante luxuriante, așa cum sunt ferigile de pădure sau crinii de toamnă. Cu cât încorporați pietre cu mai multe texturi, cu atât grădina va arăta mai natural. Pietrișul lustruit, deși este mai scump, reprezintă una dintre cele mai clasice tendințe de amenajare a spațiului exterior. Pietrișul lustruit arată dramatic și atrăgător, spre deosebire de culorile naturale ale pietrelor pe care le puteți găsi în natură. Așezând cu atenție o varietate de pietre cu diferite dimensiuni, forme și texturi, veți obține un rezultat excelent, care imită foarte bine ceea ce vedem în natură.
  4. Delimitați gazonul. Una dintre cele mai bune modalități care vor conduce către o grădină îngrijită, estetică și organizată constă în instalarea unui tip de delimitator de gazon. Sunt nenumărate modalități prin care puteți delimita gazonul, inclusiv cu cărămizi, cu pietre, cu delimitatoare din plastic rezistent pe care le putem găsi în multe magazine sau cu garduri mici din lemn de pin.
  5. Peisagistică în jurul copacilor. Dacă aveți în grădină copaci care deja s-au maturizat suficient, puteți amenaja zone de relaxare în jurul lor. Băncuțele construite de jur-împrejurul trunchiului copacului sunt foarte frumoase și practice. Foarte încântător este și un șezlong montat la umbra copacilor. Iar dacă ceea ce vă doriți sunt și mai multe plante, atunci creați un strat rotund cu flori la baza copacului. Crinii de toamnă cunoscuți sub denumirea de hosta, dar și heuchera și ferigile se dezvoltă cel mai bine la umbra copacilor.

Nu în ultimul rând, gardul viu este o tendință eternă de amenajare a spațiului exterior. Deși poate dura de la câteva luni la câțiva ani pentru a obține un gard viu dens, odată ce l-ați plantat și i-ați oferit îngrijirea necesară, vă va răsplăti în mod remarcabil. Niciun gard din piatră nu se poate compara cu frumusețea unui gard viu din iederă, trandafiri, clematite, hamei sau viță canadiană.


Lasă un Comentariu...

*