5 lucruri pe care trebuie să le cunoști pentru a avea o grădină de invidiat

Grădinăritul nu este cel mai ușor lucru din lume, însă atunci când acesta este realizat din plăcere mai mult ca sigur totul vine de la sine. De aceea, ori de câte ori încerci o astfel de activitate, drept hobby, mai mult ca sigur vei reuși să te deconectezi de mare parte din grijile cotidiene și să realizezi ceea ce ai visat cu mare ușurință.

gradinaLocuind la casă, mai mult ca sigur aduci în prim plan o serie de activități care să îți umple timpul, iar grădinăritul este o plăcere fără de margini. Ai nevoie să cunoști foarte multe lucruri, să construiești o boltă, de exemplu, cu acest aparat de sudură, să știi cum să cultivi, stropești și îngrijești fiecare plantă pentru ca rodul său să te bucure cu adevărat.

Nu este deloc greu atâta timp cât îți dorești să încerci și faci totul cu multă pasiune. Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când îți dorești să ai o grădină de invidiat:

1. Informează-te mai înainte de a face grădinărit – cu siguranță îți închipui cum se face, dar mai mult ca sigur vei avea nevoie de noi și noi cunoștințe. Ca atare, este bine să încerci pe cât posibil să te informezi. Vei ști care este perioada optimă a plantării, a toaletării copacilor, cum să sădești și mai ales cum să salvezi plantele de la anumiți dăunători. Vei afla cum să folosești fungicidele și pesticidele, pe care le poți regăsi aici, pentru ca totul să se desfășoare perfect.

2. Ai nevoie de plante, copaci și butași de cea mai bună calitate și certificați – nu este bine să sădești în pământ orice plantă pe care o primești de la cunoscuți, ci mai degrabă ar fi indicat să faci o anumită investiție pentru ca rodul muncii tale să se vadă. Ca atare, ar trebui să achiziționezi pomi fructiferi, arbuști și plante decorative doar din locurile avizate și mai apoi să te ocupi de întreținerea lor.

3. Fertilizează solul – pentru ca grădina pe care îți dorești să o transformi să înflorească de-a dreptul, mai mult ca sigur va trebui să fertilizezi solul, adăugând îngrășăminte care să stimuleze producția și să favorizeze plantele. De aceea, încearcă să iei în calcul încă de la început aceste etape de lucru și mai mult ca sigur rezultatele nu vor conteni să apară.

4. Încearcă să ai la îndemână uneltele potrivite – este un alt lucru de care ai mare nevoie. De la lopată, sapă, greblă și până la motosapă, mașină de tuns iarba sau drujbă electrică, aceste unelte îți vor fi de mare folos atunci când dorești să te răsfeți cu acest minunat hobby. De aceea, încearcă să le achiziționezi pe rând și să fie de cea mai bună calitate.

5. Ai în vedere etapele de lucru – iată un alt aspect important. Urmărește atent momentele în care au loc procedurile de săpare, fertilizare, cultivare sau sădire a copacilor, la fel cum este bine să ții cont și de perioada în care trebuie să faci toaletarea acestora. Orice etapă în grădină trebuie făcută într-un anumit moment, și nici mai târziu, nici mai devreme.

Lasă un Comentariu...

*