5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru lucrările de toamnă din grădină

Toți cei ce locuiesc la curte au nevoie de o bună organizare și mai ales trebuie să aibă în vedere amenajarea grădinii. Și pentru a ne bucura de verdele proaspăt, dar și de fructele copacilor roditori, toamna trebuie să acorzi multă atenție grădinii tale, astfel încât totul să fie perfect ordonat și protejat de ger și viscol.

gradinaCu toate că odată cu sezonul rece nu te mai gândești la amenajarea grădinii, aceasta căpătând paloarea frunzelor de toamnă, trebuie să ai în vedere că lucrările nu se opresc aici. Vei mai avea timp să faci anumite lucruri pe care ți le dorești pentru ca primăvara să beneficiezi de roadele muncii tale și să ai o grădină așa cum ai visat.

Iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru lucrările de toamnă din grădină:

1. Ai grijă de copacii deja plantați! Aceste motofierăstraie îți vor fi de folos atunci când trebuie să tai anumite crengi mai groase din copac, formându-le acestora coroana. Se spune că atât toamna, cât și primăvara poți tăia crengile în plus ale copacilor, ajutându-i să își facă o coroană mai frumoasă. De aceea, este bine să iei în calcul acest produs, fiind ușor de manevrat.

2. Plantează copaci – toamna este un bun sezon pentru plantarea copacilor. De aceea, este bine să cumperi arborii pe care îi dorești pentru grădina ta și mai apoi să urmezi procedurile pentru plantare. Totul este foarte ușor, așa că mai mult ca sigur nu îți va lua mult timp pentru a sădi un astfel de copăcel sau arbust decorativ. Cu toate acestea, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unor produse care să îi stimuleze creșterea, pe care le poți regăsi aici, fiind foarte utile mai ales atunci când copacul este mic.

3. Acoperă plantele sensibile – există anumite flori sau chiar copaci roditori care nu rezistă gerului din timpul iernii și astfel trebuiesc înveliți și protejați de temperaturile foarte mici. De exemplu, smochinul are nevoie de o atenție aparte, așa că ar trebui să iei în calcul învelirea acestuia cu o folie groasă, protejându-l de frig. La fel se poate întâmpla și cu florile ce cresc și se dezvoltă într-o zonă cu climă mai prietenoasă.

4. Strânge frunzele uscate – acestea îți vor afecta iarba și gazonul. Ca atare, este bine să iei în calcul strângerea frunzelor uscate, fiind dăunătoare stratului de gazon. Cu ajutorul unor unelte de grădină, precum grebla, vei putea desfășura ușor această operațiune, iar grădina ta va avea un aspect frumos, chiar și toamna. 

5. Sădește bulbi de lalele, zambile sau narcise – acestea sunt florile cele mai frumoase ale primăverii și sădirea acestor bulbi în pământ vor crea grădinii tale o înfățișare cu totul aparte. Toamna poți face această operațiune astfel încât la primăvară grădina ta să devină multicoloră și mai ales să beneficieze de un miros foarte plăcut.

Și tot toamna ar putea fi sezonul potrivit pentru realizarea unui sistem de irigații pentru grădina ta, ușurându-ți astfel munca în timpul sezonului cald, atunci când trebuie să uzi zilnic plantele din grădină, fiind foarte cald. Şi tot toamna poţi opta pentru plantarea gazonului, fiind o perioadă propice pentru aceste lucrări.


Lasă un Comentariu...

*