5 idei pentru decorarea grădinii

Decorarea grădinii se poate realiza foarte simplu, chiar fără lucrări complicate. Poți adăuga elemente decorative care, dacă sunt alese în același stil, vor crea o atmosferă coerentă și vor construi o atmosferă specială în oaza ta de liniște.

5 idei pentru decorarea gradinii (1)

Picture 1 of 4

sursa foto: housedecors.net


Jardinierele pentru flori
Jardinierele din piatră compozită au marea calitate de a fi extrem de rezistente. Formele jardinierelor din piatră variază: găsești vase pentru flori atât în forme clasice (dreptunghiulare sau ovale) dar și în forme speciale: amfore sau vase de tip roman, cu picior, în funcție de decorul pe care vrei să-l obții în gărdină.

Piticii de grădină
Dacă nu vrei neapărat pitici clasici pentru grădină, poți căuta mici statuete, din același tip de material (piatră compozită) pentru a-ți decora grădina.
Statuile de grădină
Dacă vrei o grădină de inspirație italiană sau grecească, o poți decora cu statui – fie replici ale unor piese faimoase, fie busturi simple. Pentru acest tip de grădină, de inspirație italiană, e bine să punctezi simetria ca principiu de amenajare, iar statuia (sau o fântână arteziană) poate fi punctul central de atenție.
Coloanele grecești decorative
Reinterpretarea stilului arhitectural al Greciei antice poate servi drept inspirație în grădina ta, mai ales dacă alegi coloanele grecești decorative – le găsești cu înălțimi diferite și le poți combina cu succes cu vasele masive pentru flori, decorate cu elemente mediteraneene. Dacă vrei să dai senzația de spațiu pe terasă sau în grădină, sunt recomandate coloanele subțiri și înalte, iar dacă vrei să accentuezi robustețea structurilor, poți opta pentru coloanele mai groase, joase.
Cișmelele pentru decorarea grădinii
O sursă de apă în grădină e absolut necesară – fie că vrei să uzi plantele, fie că ai un grătar instalat și atunci când gătești nu mai vrei să faci un drum până la bucătăria din interior. O variantă simplă pentru a sublinia această sursă de apă este instalarea unei cișmele de grădină. La rândul lor, cișmelele există în multe variante cu aspect rustic, lipsit de pretenții, și pot fi un punct central în grădina ta.
Fântânile arteziene
Specifică grădinii de inspirație italiană, fântâna arteziană aduce spațiului verde distincție și eleganță. Pe lângă faptul că vei crea o atmosferă liniștită prin faptul că întotdeauna vei auzi susurul apei atunci când stai în grădină, valoarea lor este în primul rând estetică. Și în acest caz ai de ales între foarte multe tipuri de fântâni, în funcție de buget și de stilul pe care vrei să-l oferi grădinii.
Mobilierul pentru grădină
Dacă ai suficient spațiu și vrei să amenajezi un spațiu de luat masa pentru familia ta sau invitați, probabil te-ai gândit la ce tipuri de mobilier ai putea alege. Argumentul puternic pentru mobilierul din piatră este rezistența sa îndelungată în fața intemperiilor și a schimbărilor de temperatură. Poți alege chiar și finisajul acestui tip de mobilier: gri antic, crem sau natur, astfel în cât să se potrivească și să se armonizeze cu celelalte elemente de décor folosite în grădină.
Dacă vrei mai multe recomandări legate de folosirea elementelor de decor din piatră sau oferte personalizate pentru proiectul tău, intră în contact cu specialiștii în piatră naturală de la PiatraOnline.ro!

Lasă un Comentariu...

*