5 idei pentru amenajarea grădinii tale

Se apropie primăvara și odată cu ea apar și pregătirile pentru amenajarea grădinii tale. Schițele peisagistice trebuiesc puse în valoare, indiferent de dimensiunea terenului de care dispui. Primăvara devreme trebuie să pregătești terenul în așa fel încât totul să arate impecabil în grădina ta, atunci când poți petrece ore întregi la umbra copacilor sau în foișorul frumos amenajat în spațiul verde.

gradinaPrimăvara este anotimpul în care întreaga natură reînvie, în care florile își fac firav apariția și cu toate acestea ne încântă destul de mult. Este momentul în care poți planta flori de diverse feluri, arbuști fructiferi, însămânța gazonul și timpul pentru pregătirea grădinii de legume.

Iată mai jos 5 idei pentru amenajarea grădinii tale:

1. Plantează acești arbuști fructiferi – dacă ai în plan să mănânci cireșe, vișine sau caise de la tine din grădină trebuie să știi că nu tot timpul poți planta copaci în grădină, primăvara fiind momentul cel mai prielnic. În timpul verii, copacii au roade și de aceea nu este bine să se treacă la plantarea acestora. Și pentru că tot ai în vedere amenajarea unei grădini cu arbuști fructiferi trebuie să știi că vei avea nevoie de aceste atomizoare, copacii având nevoie de o îngrijire specială. Va trebui să îi stropești cu regularitate, mai ales atunci când afară este cald, ferindu-i de omizi sau de alte însemne ori afecțiuni care i-ar putea afecta.

2. Cultivă flori – iată o altă activitate potrivită pentru amenajarea grădinii în timpul primăverii. De aceea, ai putea alege să cultivi lalele, narcise sau zambile și mai mult ca sigur vei fi de-a dreptul surprins de gama variată de culori din grădina ta, chiar din acest an. În plus, mirosul lor este îmbătător, fiind florile care aduc bucuria venirii primăverii.

3. Stabilește zona grădinii de legume – aceasta trebuie să fie bine delimitată de restul grădinii tale. În luna martie, atunci când afară se mai încălzește, ai putea să te ocupi de răsădirea diverselor plante, care să te încânte ori de câte ori le asortezi într-o salată. Fiind vorba despre grădina de legume, ar trebui să ai grijă de teren – să îl sapi, nivelezi și mai ales să așezi un strat de îngrășământ natural, stimulând astfel creșterea plantelor.

4. Însămânțează gazonul – este momentul în care poți pregăti solul pentru a fi aruncate semințele de gazon. Nu uita să uzi stratul de gazon, cu regularitate, iar în timpul verii te vei bucura de un sol perfect verde. Mai înainte de a trece la însămânțarea gazonului ar trebui să sapi terenul, să îl nivelezi cu mare atenție astfel încât să nu mai existe nicio urmă de bolovani, să uzi cu atenție și mai apoi să însămânțezi.

5. Ai în vedere montarea unor aspersoare – aceste lucruri îți vor fi de un mare ajutor în grădină. Dacă le vei monta în grădină, vei putea uda mult mai ușor decât îți imaginezi grădina, doar printr-o simplă apăsare pe buton. Trebuie să știi că în timpul verii ai nevoie de multă apă, ori de câte ori terenul sau culturile sunt expuse la secetă puternică.


Lasă un Comentariu...

*