5 idei de decor pentru o grădină ca în poveste

O grădină de poveste este visul oricărei persoane, așa că ar fi indicat să te îngrijești de amenajarea sa multă atenție. Nimic nu este mai frumos decât să ajungi acasă și să te relaxezi nicăieri în altă parte decât în mijlocul naturii.

Pentru ca grădina ta să arate frumos este bine să acorzi multă atenție fiecărui detaliu și să așezi aici plante sau arbuști decorativi care să înfrumusețeze destul de mult locul. De la pomii fructiferi ce trebuie să se regăsească în grădina casei tale și până la plantele ornamentale ori florile atent sădite, toate acestea te vor determina într-un final să spui că simți că ești acasă.

Iată mai jos 5 idei de decor pentru o grădină ca în poveste:

1. Încearcă idei inspirate – nu planta pur și simplu doar gazon, ci mai degrabă ar fi indicat să combini anumite elemente de peisagistică așa încât grădina casei tale să arate ca în poveste. Ai putea de exemplu să folosești acești licheni, de diverse culori, care vor înfrumuseța mai mult ca sigur grădina ta. De asemenea, ai putea să te folosești de anumite pietre de decor ori de anumiți arbuști pitici.

2. Terasa și gardul, înfrumusețate cu iederă artificială, pe care o poți regăsi aici. Iată o idee inspirată pentru amenajarea grădinii și curții tale. Ai putea să te folosești de iedera artificială pentru a da senzația de mai mult verde în curtea casei tale. În plus, dacă vei opta pentru astfel de produse, cu siguranță îți vei putea folosi timpul către alte direcții și nu către îngrijirea lor. Aceste plante decorative seamănă destul de mult cu cele naturale, așa că nu ai de ce să îți faci griji.

3. Sădește multe flori – iată un alt lucru pe care să îl ai în vedere. Din nicio grădină aproape nu lipsesc florile, acele mici ornamente din orice curte. De aceea, ar fi bine să sădești cât mai multe flori și mai ales să ai în vedere o periodicitate a înfloririi acestora, așa încât întotdeauna să se regăsească în curtea casei tale flori vesele și colorate.

4. Arbuștii decorativi – un must do pentru o grădină modernă. Acesta este un alt lucru pe care trebuie să îl urmărești cu multă atenție întrucât ar putea oferi grădinii tale o înfățișare cu totul și cu totul deosebită. Dacă nu știi unde anume să îi amplasezi cel mai bine ar fi să faci o schiță prin care să poți trasa anumite lucruri esențiale care îți dorești să se regăsească în grădina ta. Și dacă tot ți se pare complicat ai putea cere sprijinul unui designer peisagist care îți va organiza grădina destul de repede și mai ales îi va oferi un aspect fermecător.

5. Gazonul, un alt element de nelipsit din orice grădină. Mai mult ca sigur visezi la o grădină verde și de aceea ar fi bine să ai în vedere plantarea gazonului. Încă din timpul primăverii trebuie să realizezi întreaga operațiune, de la nivelarea terenului și până la aruncarea de semințe și udarea acestora. Și dacă tot te afli aici ar fi bine să realizezi o instalație automatizată pe care să o folosești ori de câte ori trebuie să uzi. Va fi mult mai ușor să apeși pe buton și astfel gazonul să primească cantitatea de apă de care are nevoie.

Lasă un Comentariu...

*