5 idei de care să ții cont pentru amenajarea grădinii tale

Dacă iubești spațiile verzi și grădina cu zarzavat și locuiești la curte, mai mult ca sigur îți dorești să transformi curtea de care dispui într-o grădină de vis.

În timpul verii vei sta din ce în ce mai puțin în casă, te vei bucura de oaza de verdeață de afară și de aceea vei încerca să o amenajezi astfel încât fiecare colțișor să fie așa cum ți-ai dorit.

Amenajarea grădinii nu implică doar acțiunea de plantare a copacilor sau de cultivare a gazonului, ci și lucrări de îndreptare a pământului, fertilizare, dar și acțiuni de construcție. De aceea, dacă îți dorești să amenajezi o grădină frumoasă, iată 5 idei de care să ții cont și care te pot ajuta să finalizezi proiectul mult mai ușor:

1. Ai în vedere construcția unui foișor sau terase chiar în mijlocul spațiului verde. Chiar dacă nu înseamnă o lucrare de construcție propriu zisă, va trebui să realizezi o fundație pentru stabilitatea terasei sau foișorului. Vei avea nevoie de acest ciment, atât pentru realizarea fundației, cât și pentru tencuirea acesteia. De asemenea, va trebui să montezi cu multă atenție și balustrada sau anumiți pereți, protejându-te în acest mod de vânt. Va fi punctul central al grădinii tale și de aceea este bine să fie așezat foarte aproape de grătar, preparând mai ușor mâncarea în timpul verii.

2. Grădina cu flori trebuie să fie așezată obligatoriu lângă terasă sau foișor, bucurându-vă în acest fel cu un miros îmbătător tot timpul verii. Pentru a realiza o grădină de flori ar trebui să delimitezi mai bine spațiul, cu ajutorul unor astfel de borduri și pavele, știind în acest mod că nu trebuie să pășești dincolo. Aceste borduri sau pavele pot fi folosite și drept alee, astfel încât să poți parcurge grădina fără să afectezi plantele.

3. Grătarul este un alt lucru pe care trebuie să îl amenajezi în grădină. Ar fi bine să fie așezat cât mai aproape de terasă sau foișor, mai exact, mai aproape de locul unde urmează să iei masa. În plus, ar fi bine să iei în considerare acoperirea acestuia, putând astfel să te ferești de ploaie, atunci când vremea este neprietenoasă și totuși îți dorești să petreci timpul alături de prieteni.

4. Pomii se regăsesc în orice grădină. Fie că este vorba despre pomi fructiferi, fie despre arbuști ornamentali, aceștia te vor proteja de soarele prea puternic și vor înfrumuseța destul de mult aspectul grădinii tale. Ar fi bine să faci o schiță a grădinii și acolo unde este spațiu să plantezi câte un copăcel. Poți face acest lucru toamna sau primăvara devreme.

5. Gazonul și instalația de udat – iată un alt aspect pentru o grădină reușită. Dacă iubești spațiile verzi mai mult ca sigur vei avea în plan cultivarea semințelor de gazon. Pământul va trebui să fie bine lucrat înainte, fertilizat și mai apoi se pot arunca semințele de gazon. În fiecare zi este nevoie ca acesta să fie udat, pentru reușita recoltei. Pentru a-ți ușura munca va fi bine să realizezi un sistem de irigații automat, mai înainte de a realiza orice altă lucrare de amenajare a grădinii.

Sursa fotoo: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*