4 trucuri ca să amenajezi o terasă

Terasa, fie ea atunci când locuiești la casă, fie atunci când locuiești la bloc, este punctul cel mai drag al unei locuințe, mai ales în timpul verii, atunci când afară este cald. Aproape că nu ne mai dorim să intrăm în casă, relaxându-ne întotdeauna pe terasa casei, fiind un loc răcoros, situat chiar în mijlocul naturii.

În timpul sezonului cald, terasa casei devine locul cel mai frumos. Stăm aici până seara târziu alături de prieteni, luăm masa împreună cu ei, jucăm cărți și ne aducem aminte de cele mai frumoase lucruri petrecute împreună.

Și pentru ca spațiul să fie unul foarte drag, trebuie să acordăm multă atenție amenajării sale. Aceasta trebuie să fie construită departe de ochii trecătorilor, de preferat în spatele sau în lateralul casei și de asemenea trebuie să fie un spațiu pe cât de frumos amenajat, pe atât de util.

Iată mai jos 4 trucuri ca să amenajezi o terasă:

  1. Alege totul în funcție de spațiu! Iată un prim aspect de la care pornește aproape orice tehnică de amenajare. Vei avea nevoie de cunoașterea dimensiunilor spațiului în detaliu și mai apoi să cunoști unde anume să așezi aceste flori artificiale decorative sau unde să așezi mobilierul. Dacă locuiești la apartament, terasa sau balconul sunt mult mai mici, așa că amenajarea acestuia va deveni o adevărată provocare pentru cel ce se ocupă. Trebuie să creezi un spațiu frumos, mic și cochet, un loc de relaxare, un loc de depozitare, unde să poată încăpea un fotoliu comod, aceste plante ornamentale de apartament, o măsuță pentru cafea. Terasa construită la casă este adesea mult mai mare, așa că vei avea loc să așezi chiar și anumite dulapuri de depozitare, ba chiar și un grătar sau un cuptor de pâine.
  2. Transformă spațiul în ceva util! Dacă locuiești la curte, mai mult ca sigur terasa devine locul de unde nu mai vrei să pleci, în timpul verii, așa că ar fi bine să o transformi în ceva util. Nu te imaginezi ca făcând numeroase drumuri de la bucătărie spre terasă și nici invers, așa că ar fi cât se poate de bine să ai totul la îndemână. Alege anumite obiecte de care ai nevoie, ba chiar mai mult de atât dacă spațiul îți permite ai putea așeza aici și o plită sau anumite dulăpioare pentru veselă. Totul trebuie să îți fie aproape.
  3. Grătarul din terasă! Serile de vară se transformă adesea în seri de grătar, lungi și vesele, alături de prieteni. De aceea, dacă încă te afli la planurile de amenajare ale terasei tale poate că ar fi bine să alegi să aduci grătarul și cuptorul de lemne în interiorul terasei, fiind mult mai la adăpost față de cum ar fi dacă ai construi acest obiect necesar la curte, într-un spațiu deschis, precum grădina.
  4. Folosește-te de accesorii și alege stilul potrivit. Terasa este un spațiu care trebuie să te atragă din toate punctele de vedere. De aceea, ar fi cât se poate de bine să optezi pentru alegerea unui stil de amenajare, fie el modern, fie rustic sau vintage. Toate vor putea să fie cât se poate de bine integrate spațiului, dacă toate celelalte elemente sunt respectate cu atenție. Alege așadar ceea ce ți se potrivește și nu ezita să îți pui imaginația la încercare ori de câte ori alegi accesoriile sau elementele de mobilier, cele care vor transforma într-un final spațiul în punctul de atracție al locuinței tale.

 

Lasă un Comentariu...

*