4 locuri din casele noastre care au nevoie de mai multă lumină

O locuință bine iluminată înseamnă o locuință practică, eficientă, sigură și confortabilă. Poate că nu le acordăm atenția pe care o merită, însă corpurile de iluminat joacă roluri critice pentru siguranța și confortul de care ne bucurăm acasă. Ne dăm seama cât de importantă este lumina artificială de abia atunci când are loc o pană de curent. Dacă în urmă cu 5-10 ani, cele mai multe locuințe erau prevăzute cu doar câteva corpuri simple de iluminat și câteva veioze, astăzi gama de corpuri de iluminat este cu mult mai amplă și variată. Avem la dispoziție corpuri ample pentru iluminare generală, spoturi și benzi pentru iluminare specifică, veioze și lampadare pentru efectuarea anumitor sarcini și, desigur, mai multe tipuri de corpuri de iluminat pentru exterior.

În rândurile care urmează, vom vedea care sunt acele locuri din interiorul și exteriorul locuințelor noastre care ar beneficia de lumină suplimentară:

  1. Mulți dintre noi ne-am amenajat dressing-uri în spații mai întunecate din locuințele noastre, în timp ce alții au investit în dulapuri de dimensiuni generoase și în sisteme de organizare foarte complexe. În oricare categorie v-ați încadra, știți cât de frustrant este să vă găsiți o ținută perfectă la prima oră a dimineții sau să vă așezați cu grijă hainele în dulap când ați ajuns acasă după miezul nopții. Iată că dressing-ul este primul loc din casă care ar beneficia de puțină lumină adițională. Putem opta pentru benzi led, întrucât sunt foarte ușor de aplicat, sunt practice și emană suficientă lumină cât să ne alegem ținute echilibrate, fără să îi deranjăm pe ceilalți din casă care poate dorm atunci când ne pregătim să mergem la servici.
  2. Grădină. În grădină, corpurile de iluminat joacă multiple funcții. În primul rând, o casă bine iluminată este o casă ferită de intruși, de tâlhari și de alți vizitatori nepoftiți. În al doilea rând, o casă iluminată este o casă sigură, mai ales în sezonul rece sau în timpul iernii când există pericolul de a aluneca. Corpurile de iluminat sunt foarte importante pentru ca toți membrii familiei – de la mic la mare – să ajungă cu bine în casă la lăsarea întunericului. În al treilea rând, corpurile de iluminat joacă și rol ambiental. Fie că dorim să creem un joc de lumini de o parte și de alta a unei poteci cu flori, de jur-împrejurul terasei sau poate că dorim să evidențiem un aranjament peisagistic, sunt nenumărate tipuri de lămpi solare pentru grădină care ne pot îndeplini toate cerințele de estetică și funcționalitate.
  3. Cele mai multe persoane își urmează rutina de îngrijire și înfrumusețare în baie. Majoritatatea bărbaților se bărbieresc în fața oglinzii din baie, în timp ce femeile se machiază tot aici. S-ar putea spune că baia este adesea cea mai solicitată încăpere din casă. Fie că ne dăm seama sau nu, lumina din baie joacă un rol foarte important. Pentru a obține întotdeauna un machiaj natural, este indicat să beneficiem de o lumină cât mai echilibrată. Mulți dintre noi avem un singur corp de iluminat în baie, ceea ce ne împiedică să obținem un machiaj natural. Specialiștii în corpuri de iluminat ne sugerează să montăm câte un corp de iluminat de o parte și de alta a oglinzii. În felul acesta, vom beneficia de o cantitate suficientă de lumină și vom scăpa de umbrele care ne împiedică să obținem machiajul natural pe care îl dorim.
  4. Bucătărie. În bucătărie, la fel ca în baie, majoritatea dintre noi ne bazăm tot pe un singur corp de iluminat care îndeplinește funcția de iluminare generală. Însă, și aici, putem opta pentru diferite corpuri de iluminat care să ne ajute să efectuăm toate sarcinile în deplină siguranță. Zona de gătit trebuie să fie foarte bine iluminată, mai ales dacă locuiți cu seniori care doresc să își prepare singuri hrana. Din nou, benzile de iluminat sunt foarte potrivite, dar dacă dețineți o insulă de bucătărie, puteți opta și pentru corpurile de iluminat tip pandativ.

În cele din urmă, dacă obișnuiți să mai lucrați seara sau să citiți ori să efectuați diverse alte sarcini, atunci lămpile sau lampadarele de podea vă pot fi de mare folos. Emană o lumină foarte concentrată și foarte plăcută, care vă ajută să finalizați sarcinile, fără să îi incomodeze pe cei din jur.


Lasă un Comentariu...

*