4 idei pe care să le ai în vedere pentru o grădină perfect verde

Stai la curte? Mai mult ca sigur îți dorești să amenajezi grădina, astfel încât să te poți bucura de flori, umbră, dar și de un peisaj superb.

Toți cei ce s-au decis să facă schimbarea de la bloc la casă la curte, cu siguranță sunt încântați de grădina pe care urmează să o amenajeze. Dorința de a sta în aer liber, serile petrecute până târziu cu prietenii sunt câteva dintre cele mai bune motive pentru a-ți pune în valoare imaginația și creativitatea și pentru a construi un spațiu de vis.

Grădina casei noastre reprezintă un bun mijloc de evadare, un loc în care ne regăsim, un spațiu în care simțim cu adevărat natura. De aceea, aici trebuie să predomine mult verde, de la gazon și până la copaci fructiferi sau ornamentali.

Iată mai jos 4 idei pe care să le ai în vedere pentru o grădină perfect verde:

1. Plantează copaci – mai ales dacă dispui de un spațiu mai mare care are nevoie de amenajare, ar fi bine să iei în calcul plantarea unor copaci. Indiferent dacă te concentrezi asupra celor fructiferi sau asupra celor ornamentali, aceștia vor da un farmec aparte grădinii tale. Pentru sădirea copacilor vei avea nevoie de aceste motoburghie de pământ, reușind să facă repede o groapă pentru a fi așezată rădăcina. Cu toate că o grădină în care există mulți copaci este o bucurie pentru întreaga familie, profitând de umbră, trebuie să știi că aceștia au nevoie de o atenție specială. Trebuie tăiați, dar și stropiți în timpul verii, cu ajutorul acestor atomizoare, reușind astfel să ții la distanță tot ceea ce i-ar putea afecta.

2. Grădina cu flori – iată un alt lucru pe care toți cei ce ajung să locuiască la casă îl vor face. Vor încerca să amenajeze frumos orice colț al grădinii și mai mult ca sigur vor amplasa grădina cu flori într-un loc care să poată fi observat ușor. Florile înfrumusețează destul de mult curtea și de aceea este bine să ne concentrăm asupra lor și întotdeauna să ne bucurăm de aspectul și de mirosul lor.

3. Gazonul – un alt „must do” al grădinii tale! Nu lăsa ca iarba să crească de la sine întrucât te vei confrunta cu puțină dezordine în curte. Cu siguranță visezi la o grădină perfect verde, astfel că ar fi bine să amenajezi terenul pentru cultivarea gazonului. Sub formă de semințe sau rulouri, gazonul va crește destul de repede, firul ierbii se va îngroșa, iar grădina va avea un aspect deosebit. Cu toate acestea, gazonul are nevoie de o îngrijire specială – acesta trebuie tuns frecvent și udat în fiecare zi, mai ales în perioadele caniculare. De aceea, dacă te-ai gândit ca în grădina ta să se regăsească un gazon perfect crescut este bine să ai în vedere și montarea unei instalații de udat, fiind mult mai ușor astfel.

4. Plante cățărătoare – iată un alt lucru pe care îl poți face pentru ca grădina să fie perfect verde și să aibă un aspect cu adevărat minunat. Pe gard ai putea așezat plante cățărătoare, precum iedera și astfel te vei bucura de spațiul creat. Plantele cățărătoare sunt apreciate de cei ce iubesc natura și cu siguranță nu trebuie să lipsească nici din curtea casei tale.

Lasă un Comentariu...

*