3 pași pentru construirea foișorului perfect

Odată cu încălzirea vremii, avem tot mai multă poftă de ieșiri în aer liber. Ce-ar fi să-ți surprinzi prietenii, invitându-i la un grătar? Află cei 3 pași pentru construirea foișorului perfect și dă start sezonului distracției și deliciilor.

Fiecare cameră din casă este o zonă cu o întrebuințare specifică. Ce-ar fi să creezi o asemenea cameră și în exterior, mai exact în grădină? Specialiști precum Becke Davis susțin că e posibil să te bucuri de o încăpere elegantă ‘în aer liber’, dacă ai la îndemână puțin timp, curaj și imaginație. Dacă ești gata de o asemenea aventură, îți sugerăm în continuare 3 pași pentru construirea foișorului perfect.

  1. Alege materialul pentru foișor, în funcție de personalitatea ta. Majoritatea foișoarelor sunt făcute din lemn, în stil tradițional. Dacă, departe de a fi un conservator, te caracterizează non-conformismul și originalitatea, atunci optează pentru metal (aluminiu, oțel, fier forjat). Foișorul astfel obținut nu va necesita lucrări frecvente de întreținere, potrivindu-se perfect cu un stil de viață urban. La construirea sa vei avea nevoie de mai multe materiale, inclusiv de aparate de sudură performante. Cel mai popular model este aparatul de sudură cu electrod MMA. Acesta permite lipirea metalelor, îndeplinind procedee de sudare electrică prin topire. În timpul proiectării, nu uita să că e important să nu amplasezi foișorul peste canalului colector al fosei septice sau peste cablurile electrice și optice. Poți alege între diverse forme: dreptunghiulare, circulare sau hexagonale. Ultimele sunt cel mai des întâlnite în spațiul autohton. De asemenea, gândește-te din start dacă vrei această construcție deschisă sau închisă. Un foișor deschis are avantajul costurilor reduse și se construiește mai ușor. De cealaltă parte, cu un foișor închis te poți bucura indiferent de anotimp sau condițiile meteorologice.
  1. Asigură-te că ai achiziționat grătarul care să alinte papilele gustative ale familiei și prietenilor. În prezent, ai la dispoziție o gamă variată de grătare de grădină și accesorii. De obicei, specialiștii recomandă alegerea unui grătar pe gaz sau cărbuni. Printre avantajele grătarului cu gaz se numără faptul că se aprinde ușor, fără fum, pe orice tip de vreme (ploaie, vânt, ninsoare etc). În plus, nu necesită o supraveghere permanentă. Iar suprafața sa se încălzește uniform, ajutându-te să gătești excelent, indiferent dacă ești sau nu un bucătar profesionist. De cealaltă parte, grătarul cu cărbuni oferă alimentelor gustul specific al bucatelor afumate. Dacă ești fanul cărnii suculente, ușor crocante, acesta reprezintă alegerea perfectă. E disponibil atât în modele simple cât și sofisticate, mobile, de diverse dimensiuni, în funcție de bugetul, dorințele și necesitățile tale.
  1. Amenajează o grădină în jurul foișorului, care să bucure ochii și inima. Peisagiștii susțin că poți alege diverse tipuri de grădini. Însă, mai punctează aceștia, ele trebuie să fie compatibile, ca design, cu modelul foișorului. Astfel, dacă optezi pentru un foișor metalic modern, ar fi indicat să alegi și o grădină modernă. Principalele caracteristici ale grădinii moderne sunt minimalismul, liniile clare și formele geometrice.

Metalul foișorului se pretează, de asemenea, grație trăiniciei sale, plantelor agățătoare/cățărătoare, cum ar fi trandafirii. Dar și grădinilor inspirate de cultura asiatică (pot susține construirea unei pagode) sau grădinilor inspirate de romantica epocă victoriană. 

Dacă, în schimb, cochetezi cu ideea unui foișor de lemn, atunci alege flori colorate, plantate în jur, având grijă să nu intervii prea mult în creșterea lor. Un pic de sălbăticie va conferi un farmec aparte noii grădini rustice!

Lasă un Comentariu...

*