3 pași către un stil de viață mai sănătos

În anii recenți, nenumărate cercetări au dezvăluit beneficiile adoptării unui stil de viață mai organic față de cel convențional. În ciuda beneficiilor uriașe, pentru foarte multe persoane adoptarea unui stil de viață organic este prea complicat, prea descurajant și prea scump. Totuși, cele mai multe familii care au început să consume alimente ecologice și să folosească produse mai ecologice, precum articolele de îngrijire personale și cele pentru curățarea locuinței, afirmă că nu s-ar mai întoarce niciodată la vechiul stil de viață.

Suntem de părere că adoptarea unui stil de viață mai organic nu trebuie să fie anevoioasă. Dimpotrivă, dacă veți începe să faceți pași mici, veți începe imediat să observați schimbări pozitive în ceea ce privește propria stare de sănătate, starea sufletească și nivelul de energie, așa că „viața organică” nu va mai fi o țintă imposibilă. Pentru că schimbarea să fie una cât mai plăcută, vă propunem 3 pași simpli pe care îi puteți face pentru a îmbrățișa zilnic mai multe obiceiuri organice.

  1. Începeți să optați pentru mâncare naturală. Mâncarea este, cu siguranță, una dintre bucuriile vieții, iar bucuria este cu atât mai mare dacă veți pregăti cu drag cu produse aduse direct din grădină. Mâncarea este un bun motivator și un deschizător de ochi când vine vorba de a ne schimba stilul de viață. Așadar, începeți să înlocuiți unele dintre produsele alimentare cu alternative mai naturale, adică cu multe fructe și legume proaspete sau preparate cât mai curând posibil după cumpărare, cu ouă provenite de la găini crescute în libertate, cu surse de carne provenite de la păsări hrănite cu furaje de calitate superioară. Dacă aveți propria curte și creșteți păsări, optați pentru furaje pui puse la dispoziție de producători care asigură calitatea produselor comercializate. La fel de bine, înlocuiți uleiul de floarea soarelui care se găsește pe majoritatea rafturilor din magazine cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline presate la rece, care nu au fost supuse proceselor de extracție chimică.
  2. Faceți cumpărături din piețe. Pe de o parte, cumpărăturile pe care le faceți din piețe susțin economia locală, iar pe de altă parte, legumele și fructele pe care le cumpărați de aici întotdeauna sunt mai cu gust decât cele pe care le găsiți în supermarket. După câteva vizite în piață, deja veți începe să vă cunoașteți cu producătorii de alimente și îi veți putea întreba despre calitatea produselor lor, despre alimentele de sezon și despre practicile de creștere pe care le folosesc. Produsele de sezon întotdeauna vă provoacă să gătiți cea mai delicioasă mâncare cu bunătățile pe care le aveți la dispoziție. Dacă aveți propria grădină cu legume sau dacă reușiți să creșteți câteva păsări, în magazinele Agri Shop veți găsi tot ceea ce aveți nevoie pentru a crește păsări sănătoase, dar și fructe și legume gustoase.
  3. Citiți etichetele. Cele mai multe alimente care ne umplu coșurile de cumpărături sunt preparate cu ingrediente imposibil de citit, sunt prelucrate excesiv, iar zahărul este principalul ingredient, așa că nu trebuie să ne mai mire miile de cazuri de obezitate, diabet și alte afecțiuni medicale instalate la vârste fragede. De fiecare dată când sunteți la cumpărături, încercați să citiți etichetele care însoțesc produsele pe care doriți să le puneți în coș. Dacă există ingrediente pe care nu le recunoașteți, întrebați-vă ce anume reprezintă acel ingredient și dacă ați folosi personal acel ingredient pentru a face produsul pe care îl aveți în mână. De exemplu, multe sucuri de roșii conțin zahăr, dextroză sau maltoză. Ați folosi cu adevărat dextroză pentru a face un suc de roșii în casă?

În cele din urmă, indiferent că locuiți la casă sau la apartament, încercați să creșteți ceva. Poate că nu aveți spațiul necesar pentru o grădină plină cu legume, roșii coapte, salate crețe și vinete bombate, dar cu siguranță aveți la dispoziție un pervaz unde puteți crește o jardinieră cu pătrunjel, busuioc, oregano sau mentă. Roșiile cherry și nenumărate alte legume pot crește în ghivece sau alte recipiente adăpostite în balcon. Nu uitați să le udați în mod regulat și tot ceea ce creșteți vă va răsplăti cu o explozie de arome și vitamine.

Lasă un Comentariu...

*