7 semne care vor spune că ai o casă primitoare

Se spune că o locuință primitoare este aceea care are niște gazde pe măsură, care te fac să te simți bine încă de la intrarea pe poartă și până la finalul vizitei tale.

7 semne care vor spune că ai o casă primitoare 01

Picture 1 of 14

Cu toate acestea și amenajarea interioară are un cuvânt de spus, la fel ca și grădina și felul cum aceasta este decorată.

Așadar, dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții, fie ei vechi prieteni, rude sau cunoștințe noi, iată ce trebuie să faci pentru a-i face să se simtă cât mai confortabil la tine acasă.

1. În primul rând, spune bun-venit relaxare încă de la intrare. Amenajează-ți zona din fața casei, mai ales dacă ai o verandă sau terasă. Pentru a fi cât mai captivantă optează pentru piese de mobilier confortabil, care să-ți fac șederea cât mai plăcută. În plus, oferă acestei zone un aer modern prin finisarea pereților într-o nuanță de alb. Pe lângă faptul că astfel poți alege orice altă culoare pentru piesele de mobilier va fi ușor să schimbi și stilul, dacă îți vei dori asta mai târziu.

2. Calea de acces, aleea de la poartă și până la intrarea în casă trebuie, de asemenea, tratată cu mare băgare de seamă. Fă-ți musafirii (și chiar și pe tine de fiecare dată când te întorci acasă) să aibă impresia că sunt pe aleea celebrităților. Astfel, micul dintre piatra naturală închisă la culoare, micile pietricele de marmură ală și plante verzi vor grea efectul pe care ți-l dorești.

3. Cu toate că ai crede că la curte ai mai multă intimitate decât la bloc, adevărul este că poți fi mult mai expus și mult mai privit din toate părțile. Așadar, pentru a te simți confortabil în propria curte, atât tu, cât și musafirii tăi, alege să montezi în zona ta de relaxare câteva panouri din lemn. Un astfel de paravan, frumos decupat pentru a da naștere unui model atractiv, nu numai că îți va oferi intimitatea de care ai nevoie, dar va putea deveni și un atrăgător element decorativ, cu atât mai mult cu cât plantele agățătoare se vor prinde de el.

4. Culorile, prezente sub forma florilor, ghivecelor, pieselor de mobilier sunt foarte inspirate pentru a da naștere unui cadru primitor. Dar ce faci la iarnă, când vremea nu te va ajuta să te bucuri de toate acestea? O idee interesantă ar fi să schimbi culoarea ușii de la intrare și să abordezi una precum cele din materialul de aici. Atenție! Ușa de la intrare trebuie să genereze un contrast plăcut. Așadar, încearcă să ții seamă și de arhitectura casei sau alte elemente care ar putea să afecteze imaginea de ansamblu.

5. Fii creativ și original chiar și când vine vorba de cutia poștală. Colorată sau foarte haioasă, aceasta va spune ceva despre tine transmițându-le celor ce te vizitează sentimente și energii pozitive.

6. Ca și în interior, lumina este la fel de importantă și în exterior, mai ales la lăsatul serii. O ploaie de becuri alb-gălbui împrăștiate pe o boltă, un felinar care să-ți lumineze terasa și câteva lămpi solare plasate printre flori și pe lângă aleea ce duce spre poartă vor da naștere unui cadru feeric, unei atmosfere atât de plăcute încât veți trage de timp ca să mai zăboviți un pic în acest decor.

7. Profită de fiecare anotimp în parte și oferă un nou suflu terasei tale. Un simplu coș din nuiele încărcat cu flori de câmp, dovlecii sculptați din toamnă, coronița din ramuri de bard împodobită cu nuci aurite, o carafă din tablă, o stropitoare, o pereche de cizme de ploaie sunt doar câteva idei la care poți recurge pentru a-ți face primirea primitoare.

One Response to “7 semne care vor spune că ai o casă primitoare”

Read below or add a comment...

  1. Marius says:

    Foarte frumos spus. Ca o completare, putem folosi mici detalii, obiecte decorative, de preferat confectionate de catre noi.

Lasă un Comentariu...

*