3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când execuți fațada casei

Fațada casei spune multe despre locuința respectivă. Pe de o parte, aceasta trebuie să constituie o armonie stilistică perfectă cu restul locuinței, să se potrivească perfect cu toate celelalte elemente de decor și acest lucru pentru că fațada casei este prima observată de trecători. Ca atare, trebuie să se pună un accent destul de mare pe realizarea celor mai frumoase decorațiuni, fațada fiind un element destul de important pentru cei ce locuiesc la casă.

fatada casaAtunci când locuiești la curte, trebuie să te preocupe absolut tot și mai ales să ai la îndemână o serie de ustensile, precum este această drujbă, cu care să poți executa anumite lucrări atât de construcție, cât și de amenajare a grădinii. Tot ceea ce este la exterior este extrem de important și poate comunica destul de multe despre locuința respectivă.

Pe lângă aspectul estetic, fațada casei trebuie să fie foarte bine izolată. Și acest lucru pentru a nu permite căldurii să iasă din interior și astfel facturile la energie din timpul iernii să fie foarte mari.

Iată mai jos 3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când execuți fațada casei:

1. Ai grijă la alegerea materialelor și la respectarea etapelor de lucru – atunci când vorbim despre aceste fațade de casă bine izolate trebuie să avem în vedere în primul rând alegerea materialelor cu care să putem face izolația locuinței. Cunoaștem mai multe categorii de produse, de la polistirenul expandat, la cel extrudat și până la vata minerală bazaltică, toate având avantaje și dezavantaje. De aceea, este bine să citești cu atenție caracteristicile produselor și mai ales să ceri sfatul constructorului specializat în astfel de metode de izolație a locuinței care îți va comunica care este materialul potrivit locuinței tale.

Este foarte important ca atunci când realizezi lucrarea de izolație a locuinței să ai în vedere respectarea etapelor de lucru. În funcție de materialul ales, vei putea fi sigur de calitatea lucrării. Este indicat ca lucrarea să fie executată de meșteri pricepuți, cu expertiză în acest domeniu și nu lăsată la voia întâmplării, izolația locuinței fiind extrem de importantă.

2. Alege fațada casei din materiale care se potrivesc cu restul elementelor de decor ale locuinței. Fie vei opta pentru tencuială decorativă ori pentru o fațadă din piatră naturală, lemn sau chiar sticlă trebuie să ai în vedere ca aceasta să se potrivească perfect cu restul casei tale și uneori chiar și cu specificul zonei în care te afli. Ca atare, este indicat să ceri sfatul designerului și astfel să realizezi o fațadă potrivită pentru locuința ta.

3. Ai în vedere alegerea unei culori potrivite! Mai înainte de a alege culoarea locuinței tale va trebui să ai în vedere alegerea materialului folosit la fațadă. Dacă la piatră nu ai prea multe culori din care să alegi, nu același lucru se poate spune despre tencuiala decorativă. Este bine să ții cont de faptul că alegerea unei culori deschise dă senzația unei locuințe mari, pe când o culoare închisă dă senzația unei locuințe mai mici.

2 Responses to “3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când execuți fațada casei”

Read below or add a comment...

  1. Alexandru says:

    As opta pentru informatii mai tehnice sa aflu si eu exact ce imi trebuie sa-mi iau cand vreau sa-mi fac casa pe exterior. Multumesc oricum pentru toate informatiile!

  2. Angela says:

    Foarte bun articol, multumesc pentru sfaturi.

Lasă un Comentariu...

*