Cum să extinzi spațiul din locuință cu mezanine

Extinderea spațiului din locuință cu ajutorul mezaninelor este o soluție ingenioasă și eficientă în același timp de a profita de fiecare metru pătrat disponibil din locuința ta. Astfel, prin adăugarea unei podele de tip mezanin, poți crea un spațiu suplimentar care să servească drept dormitor, birou, zonă de relaxare sau spațiu de depozitare.

În acest articol ți-am pregătit câteva idei originale despre cum să folosești un mezanin, dar și o parte dintre avantajele  pe care le oferă acest tip de podea.

Primul pas în extinderea spațiului cu ajutorul mezaninelor este să planifici atent și să proiectezi în detaliu zonele din casă în care dorești să amenajezi mezanine. Așadar, măsoară cu atenție spațiul disponibil și ia în considerare toate restricțiile ce țin de structură și de siguranță.

Poți opta pentru mezanine suspendate, care să se fixeze pe pereți sau de alte elemente de susținere. În funcție de spațiul disponibil și de aspectul dorit, poți alege un design minimalist sau unul mai elaborat, cu balustrade și scări elegante.

În același timp, pentru a asigura o construcție solidă și durabilă, îți recomandăm să  angajezi un constructor și să consulți un specialist de design interior. Totodată, asigură-te că toate structurile și materialele folosite sunt sigure și conforme cu standardele de calitate. Un alt aspect  important pe care e bine să-l ai în vedere îl reprezintă  instrucțiunile de instalare și de asamblare.

 În continuarea articolului îți prezentăm câteva idei originale de amenajare a locuinței cu ajutorul mezaninelor, fiecare dintre ele cu specificațiile și avantajele sale.  

 Mezanin cu pat integrat

Acest model de mezanin are ca scop maximizarea spațiului de dormit dintr-o locuință. Această platformă cu pat integrat poate fi construită într-un colț al camerei, deoarece oferă astfel un spațiu de dormit confortabil și separat de restul camerei.

Mezanin cu zonă de relaxare

Acest mezanin poate fi folosit cu succes pentru a crea o zonă de relaxare suplimentară într-o locuință. Astfel, poți construi o astfel de podea la nivelul unei camere sau al unui spațiu înalt și să o folosești ca zonă de relaxare, care să-ți ofere confort, dar și un spațiu doar al tău pe care să-l amenajezi după bunul plac. Spre exemplu, poți așeza o canapea sau fotolii confortabile pentru a crea un spațiu intim și reconfortant. Această zonă de relaxare poate fi utilizată pentru citit sau, pur și simplu, pentru a te bucura de un moment de liniște în propria locuință.

Mezanin pentru birou 

Dacă ai nevoie de un spațiu de lucru în locuința ta, un mezanin pentru birou este o soluție excelentă. Spre exemplul, poți construi o podea pe jumătatea superioară a camerei și să o folosești ca birou. În partea de jos a podelei mezanin poți amenaja un spațiu de depozitare pentru dosare, cărți sau alte obiecte de birou. Acest birou din mezanin te va ajuta să economisești spațiu prețios în restul camerei, în timp ce oferă un mediu confortabil și optim pentru a lucra de acasă.

 Mezanin cu dressing și dulapuri

Dacă te confrunți cu  lipsa  spațiului de depozitare, o podea de tip  mezanin cu dressing sau dulapuri este  soluția salvatoare. Poți construi o astfel de podea deasupra băii sau a zonei de intrare și să o utilizezi pentru a crea un spațiu de depozitare adițional. De asemenea, poți integra dulapuri pe podea  pentru a-ți organiza hainele, încălțămintea sau alte obiecte personale. Acest lucru îți va permite să folosești la maximum spațiul vertical și să păstrezi celelalte camere  ordonate.

Extinderea spațiului din locuință cu ajutorul mezaninelor este o soluție ingenioasă și eficientă în același timp de a profita de fiecare metru pătrat disponibil din locuința ta.

Lasă un Comentariu...

*