3 sfaturi care te vor ajuta să pleci la drum lung cu copiii

Excursiile sunt o modalitate populară pentru multe familii cu copii de a ieși din rutină. De fapt, studiile realizate recent au constatat că majoritatea familiilor cu copii preferă să călătorească cu mașina în loc să aleagă zborul cu avionul. Este adesea o opțiune mai ieftină, dar și mai plăcută și ușoară, mai ales că nu este deloc confortabil să ne croim drum cu cei mici prin aeroporturile haotice.

Pe de o parte, călătoriile rutiere sunt minunate pentru consolidarea legăturii între toți membrii familiei, dar pe de altă parte prea mult timp petrecut în mașină vine cu anumite provocări. Cei mici se pot plictisi, pot începe să devină neliniștiți și agitați, iar gustările pline de zahăr și de sodiu pot accentua și mai mult stările de plictiseală.

Iată câteva sfaturi care vor transforma excursia rutieră într-una mai puțin stresantă și mai distractivă pentru întreaga familie:

  1. Găsiți alternative la fast-food. Lanțurile de restaurante fast-food sunt relativ ieftine și le găsiți la tot pasul, așa că poate deveni ușor să adoptați un regim alimentar nesănătos atunci când plecați în excursii. Totuși, cu foarte puțină planificare, puteți beneficia de opțiuni mai sănătoase, mai ieftine și pe placul celor mici. Când sunteți în mișcare, încercați să vă alimentați cu opțiuni mai sănătoase din supermarket, comandați supe și salate și faceți opriri la piețe agricole locale. Alternativ, pregătiți o ladă frigorifică auto cu provizii pentru un picnic în natură, cu gustări sănătoase, cu băuturi cu un conținut scăzut de zahăr, astfel încât să nu fiți dependenți de fast-food. Opriți într-un loc minunat, luați o pauză, serviți o gustare și întindeți-vă picioarele.
  2. Puneți la punct mașina. Aici nu ne referim doar la pregătirile de bază, precum verificarea pneurilor, a nivelului de combustibil, înlocuirea setului de ștergătoare parbriz și achiziționarea unui lichid de spălare – deși, și aceste pregături sunt importante. Atunci când plecați la drum lung cu cei mici, trebuie să vă așteptați la ceva mai multă dezordine. Prin urmare, trebuie să vă organizați mașina cu soluții de depozitare, cu un coș de gunoi și cu saci de spătar. Mai apoi, mulți copii au rău de mașină, ceea ce poate reprezenta încă o provocare. Dacă știți că unul dintre copii are rău de mișcare, atunci nu uitați să achiziționați pungi de unică folosință. Dar, înainte de a recurge la utilizarea pungilor, încercați să preveniți răul de mașină cu remedii naturiste, cum ar fi ghimbirul sau menta, despre care s-a dovedit clinic că ajută la prevenirea stării de greață. La polul opus, alimentele picante accentuează și mai mult starea de rău de mașină. De asemenea, cel mai potrivit loc pentru copilul cu rău de mașină este scaunul din față, pentru a se uita direct la drum. Motivul pentru care șoferii nu au rău de mașină este acela că actul de a conduce implică abilități motorii.
  3. Pregătiți jocuri. Jocurile online sunt foarte atrăgătoare la drum, dar oamenii călătoreau cu mult înainte de apariția telefoanelor mobile și a tabletelor. Părinții își țineau copiii ocupați la drum și preveneau disputele între frați cu variații ale acelorași jocuri clasice care se joacă și astăzi. Sunt nenumărate jocuri pe care le puteți împacheta într-un rucsac pe care să îl aveți la îndemână în mașină. În magazinele de specialitate veți găsi seturi de jucării destinate călătoriilor, de dimensiuni mai mici, marionete de degete care sunt potrivite pentru copiii de vârstă mică, dar și jocuri interactive care se joacă pe echipe și care sunt foarte distractive.

Nu în ultimul rând, încercați să faceți cât mai multe opriri în drum spre destinație. Opriți-vă în mod regulat la atracțiile care vă apar în drum. Chiar dacă aceste mici pauze prelungesc durata călătoriei, sunt întotdeauna memorabile și oferă o pauză de mișcare, ceea ce este esențial pentru copii.

Lasă un Comentariu...

*