Bucătărie în stil clasic: 5 elemente specifice de design

Când vine vorba despre modalitățile în care îți poți amenaja bucătăria astfel încât să abordezi un anumit stil sau design, posibilitățile de amenajare sunt dintre cele mai numeroase și diverse. Fie că te gândești să abordezi un stil modern, minimalist și în vogă sau unul clasic care să reziste testului timpului, uneori se poate dovedi destul de costisitor să îți aduci bucătăria la forma așteptărilor tale.

Cu toate acestea, există unele elemente specifice a căror utilitate poate contribui semnificativ la aspectul dorit al bucătăriei tale. Iată 5 elemente specifice de design de care poți ține cont atunci când dorești să-ți amenajezi bucătăria în stilul clasic:

1.    Paleta de culori optimă

Dacă dorești ca bucătăria ta să aibă o ambianță clasică, începe prin a alege registrul cromatic potrivit. Cel mai adesea, bucătăriile clasice sunt caracterizate de utilizarea culorilor neutre (alb, crem, bej, maro deschis).

Culorile contrastante sunt atipice schemelor clasice de design fiind mai reci. O culoare neutră va imprima camerelor o atmosferă prietenoasă, călduroasă și primitoare. De altfel, poți adăuga cu ușurință o notă suplimentară de culoare prin folosirea diferitelor elemente sezoniere de decor.

2.    Mobilierul potrivit

Bucătăriile în stil clasic fac posibilă accesorizarea după bunul plac. Bineînțeles, este important să nu folosești prea multe elemente de decor fiindcă bucătăria ar putea părea aglomerată, ceea ce ar face-o să semene cu o bucătărie tradițională.

Alege mobilier din lemn și scaune pentru bucătărie din stofă disponibile în mai multe culori, a căror cromatică să se potrivească în funcție de registrul ales.

3.    Detalii arhitecturale simple

Recomandat ar fi să nu mizezi pe ustensile și electrocasnice moderne deoarece nu-și găsesc locul într-o bucătărie în stil clasic. Alege-le pe cele cu model simplu, care nu includ detalii complexe de fabricare și arhitectură.

Acest lucru nu înseamnă că simplitatea este plictisitoare sau demodată, ci dimpotrivă are un stil aparte. Încearcă să completezi designul bucătăriei tale cu elemente care să se îmbine armonios și plăcut.

4.    Amprenta personală

Nu te sfii să îți lași amprenta personală asupra decorului ales. Astfel, nu doar că vei aduce un plus de personalitate bucătăriei tale clasice, însă vei reuși să reinventezi aspectul acesteia.

Accesorizeaz-o cu tablourile preferate, mici ghivece cu flori sau cu modelul de tapet care îți place. Folosește borcane etichetate și cutii de depozitare. Pe cât este posibil, încearcă să păstrezi registrul cromatic ales de la început și în alegerea mobilierului sau a faianței. Vei reuși astfel să creezi un decor atractiv și prietenos.

5.    Iluminarea potrivită

Dacă dorești să-ți amenajezi bucătăria într-un stil clasic, poți conta pe beneficiile luminii calde, neutre. O lumină rece este potrivită unor bucătării în stil modern, cu detalii arhitecturale deosebite.

Detaliile unei bucătării în stil clasic, în care predomină mobilierul din lemn și culorile calde, vor fi scoase în evidență de o lumină neutră, fie naturală, fie artificială. Lumina este absolut esențială în a crea atmosfera prietenoasă și primitoare pe care o creează o bucătărie în stil clasic.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile esențiale pe care le poți lua în considerare atunci când dorești să-ți amenajezi bucătăria în stilul clasic care nu se va demoda niciodată. Bineînțeles, pentru o îndrumare serioasă poți apela la designeri ai căror pregătire în domeniu îi recomandă, însă deseori astfel de alegeri pot fi costisitoare.

 

Sursă foto: Pixabay.com

 

Lasă un Comentariu...

*