5 pași pe care să-i urmezi pentru a identifica instant cel mai bun împrumut rapid

În linii mari, un împrumut avantajos presupune o dobândă rentabilă, un cost total scăzut și, bineînțeles, cât mai puține costuri suplimentare. Dacă ar fi să iei la puricat toate ofertele disponibile pe piața financiară, ai putea ajunge la concluzia că te afli în situația în care cauți acul în carul cu fân. În realitate, totul poate fi mai simplu dacă acorzi o atenție deosebită câtorva aspecte.

Optează pentru o dobândă scăzută

De regulă, când vrei să cumperi un anumit produs, indiferent de tipul lui, cercetezi cu atenție raportul calitate-preț. Acest lucru poate fi valabil și în cazul unui credit. Când vrei să accesezi un împrumut rapid, prima informație financiară care ar trebui să îți atragă atenția este dobânda. Astfel,  este important să te asiguri că nivelul dobânzii este unul cât mai atractiv, acest indicator reflectându-se atât în costul total împrumutului, cât și în rata pe care o vei achita, după caz, săptămânal sau lunar.

Ofertele IFN-urilor sunt diverse, astfel că vei putea descoperi chiar și credite rapide fără dobândă, destinate persoanelor care  accesează pentru prima dată un astfel de produs financiar. În cazul creditului rapid fără dobândă, mai există o condiție pe care trebuie să o respecți: nu trebuie să întârzii cu plata ratelor pentru că te vei trezi cu un credit piperat, ca urmare a dobânzilor penalizatoare neplăcute și a nivelui DAE (Dobânda Anuală Efectivă) destul de ridicat, chiar și de peste 7.500%.  Alte oferte de finanțare prevăd acordarea creditelor rapide fără dobândă în prima lună.

Este important să verifici toate condițiile de creditare

Pe lângă dobânda propriu-zisă, trebuie să analizezi și celelalte costuri care ar putea decurge din acordarea unui credit rapid. Verificându-le din timp, eviți să ajungi în situații financiare neplăcute.

Înainte de a lua cu o decizie, te sfătuim să fii atent la:

  1. Valoarea DAE (Dobânda Anuală Efectivă)

Este în avantajul tău să alegi un nivel cât mai mic întrucât DAE îți arată, în puncte procentuale, costul total al împrumutului.   

  1. Comisioane

Te-ar putea încânta un credit rapid cu o dobândă mică, însă fericirea ta poate să dispară instant, dacă împrumutul presupune o mulțime de comisioane scumpe.

Unele IFN-uri îți percep comisioane pentru acordarea creditului rapid sau pentru administrarea acestuia, ori dacă optezi, pe perioada creditării, pentru prelungirea datei scadente. Ți se pot solicita comisioane și dacă intenționezi să faci o refinanțare a împrumutului.

  1. Costuri suplimentare

Acestea pot fi percepute pentru diverse servicii furnizate la cererea ta, precum acordarea împrumutului acasă, sau pentru operațiuni precum retragerea de numerar.

  1. Dobânzi penalizatoare

Verifică, înainte de a lua împrumutul, care sunt dobânzile care ți s-ar putea percepe pentru întârzieri la plata ratelor. Trebuie să știi că  acestea sunt mai mari decât în cazul unui credit bancar.

O rambursare prea din scurt poate fi riscantă

Un credit rapid prevede, în majoritatea cazurilor, acordarea unor sume mici, de până la 2.000 sau 4.000 de lei, urmând ca tu să-ți iei angajamentul rambursării împrumutului într-un interval ce oscilează între câteva săptămâni și câteva luni. Bineînțeles, ai și posibilitatea accesării unui împrumut mai mare, unele IFN-uri oferind credite de până la 40.000 de lei. În astfel de situații, poți opta pentru eșalonarea ratelor pe o perioadă de până la 5 ani.

Cea mai bună perioadă de rambursare este cea care îți oferă stabilitate financiară. Dacă alegi un interval prea scurt pentru acoperirea datoriei, poți risca, inclusiv din cauza unor situații neprevăzute, să plătești cu întârziere ratele, iar penalitățile sunt destul de mari.

Găsește cel mai avantajos credit cu ajutorul Sortter

Platforma de comparare Sortter îți oferă posibilitatea de a găsi, fără efort și fără bătăi de cap, cel mai bun împrumut rapid. În plus, o poți utiliza gratuit. Cu ajutorul Sortter vei economisi și timp, scăpând de căutările îndelungate pe care ar fi trebuit să le faci, pe cont propriu, pe site-urile creditorilor. După ce introduci valoarea împrumutului și perioada în care ai de gând să îl achiți, Sortter îți prezintă informații esențiale despre împrumuturi rapide existente pe piața financiară, precum nivelul dobânzilor, al comisioanelor, dar și condițiile de acordare. Tot ce mai ai de făcut este să compari ofertele prezentate, în funcție de preferințele tale, de avantajele și dezavantajele acestora, și astfel găsești cel mai avantajos credit rapid.

Verifică orice împrumut folosind calculatorului nostru

Accesând platforma de comparare Sortter, vei putea verifica un anumit împrumut de la A la Z, prin intermediul calculatorului de credite, disponibil gratuit pe site-ul nostru. Dacă ești nesigur în privința nivelului DAE, poți afla instant costul real al oricărui împrumut, cu ajutorul calculatorului nostru de credite. De asemenea, vei ști toate detaliile financiare care te interesează, pentru a alege un împrumut cu un cost real corect, astfel încât să nu plătești mai mult decât trebuie pentru un credit.

Lasă un Comentariu...

*