O grădiniță trebuie să fie atractivă pentru cei mici, să le dea senzația de protecție și siguranță și să le ofere spațiul necesar și mediul optim pentru dezvoltarea lor. Cel mai bun exemplu în acest sens este grădinița Karin’s Kids Academy, situată în mijlocul pădurii Băneasa, acolo unde natura este partenerul de joacă al copilului tău, ea fiind integrată chiar și în spațiul interior al grădiniței.
Ca să poți obține o grădiniță cu un design spectaculos ai nevoie de o echipă de arhitecți cu viziune și multă creativitate care cunosc nevoile de dezvoltare ale copiilor. Arhitecții care s-au ocupat îndeaproape de proiectarea și amenajarea grădiniței Karin’s Kids Academy au pornit de la ideea că o grădiniță nu trebuie să fie neapărat foarte colorată, cu pereți pictați cu celebre personaje de desene animate, lipsiți de imaginație. Ei s-au concentrat asupra celui mai mare avantaj al grădiniței, curtea imensă, pe care au pus-o în valoare amenajând diverse zone de dezvoltare pentru copii, dar și elemente atractive precum casa Hobbit, iazul cu pești, dealurile artificiale, cascada, podurile colorate, etc. Următorul pas a fost integrarea elementelor din natură și în spațiul interior, pentru a obține un concept echilibrat, unic în România și în Europa.
Un alt lucru pe care echipa de arhitecți l-a avut în vedere este faptul că cei mici petrec foarte puțin timp în natură, iar un număr extrem de mic de copiii au luat contact cel puțin o dată cu elementele naturii în starea lor pură. Prin amenajarea unei grădinițe care să strângă în același loc toate minunile naturii, de la cascada, livada cu pomi fructiferi, iazul cu pești și până la grădina de legume, s-a dorit inițierea unei relații între copii și natură și dezvoltarea respectului față de mediul înconjurător. Copiii vor fi provocați în fiecare zi prin intermediul activităților pregătite să exploreze natura, să descopere în fiecare zi lucruri noi, să observe cum natura se transformă odată cu schimbarea anotimpului, și să se bucure de fiecare mic detaliu precum trilul unei păsări, sunetul apei curgătoare sau al cascadei.
În ceea ce privește spațiul interior, s-a optat pentru un design cât mai simplu, cu nuanțe și elemente naturale, un design care să impresioneze prin funcționalitatea sa. Spre exemplu, sala de mese se poate transforma în sezonul rece în sala de sport sau sala de spectacol. Acest spațiu este de fapt cel care impresionează cel mai mult prin designul ales. S-a optat pentru niște ferestre mari care să permită o viziune de ansamblu asupra pădurii și să întărească interacțiunea copii-natură. Recepția este un alt spațiu care surprinde de data aceasta prin complexitatea elementelor care îl transformă într-o adevărată extensie a naturii. Se poate observa faptul că nu există uși între spațiile principale, tocmai pentru a accentua acel sentiment de libertate. Ușile sunt de obicei văzute de cei mici ca un obiect interzis ce le fură libertatea și le limitează capacitatea de a lua decizii. În cadrul grădiniței Karin’s Kids Academy, copiii pot alerga dintr-un spațiu în altul și le pot explora în voie fără a fi constrânși de existența unei uși.
Karin’s Kids Academy este o grădiniță cu un design spectaculos, conceput de o echipă de arhitecți cu multă viziune și creativitate! Descoperă pas la pas universul Karin’s Kids Academy!