Decor de vacanță nesfârșită – Casa Barolo

Pe un drum absolut necunoscut mie, dar aproape de orașul meu preferat, Cluj-Napoca, am găsit acest loc pe care unii îl descriu ca de poveste. Gardul din lemn înalt nu te lasă să vezi ce-i dincolo, ce protejează în realitate, însă este suficient să deschizi poarta și să refuzi să mai pleci.

decor de vacanta nesfarsita - casa barolo (1)

Picture 1 of 17

Intimă, caldă, diferită, cu un aer ușor rustic, dar unul modernizat ce nu disturbă peisajul unde este construită, această casă îți lasă impresia că ai de-a face cu un imobil privat obișnuit și nu o pensiune cu circuit închis.

Recunoscută sub denumirea de Casa Barolo, această pensiune reușește să dea naștere unui decor mult mai interesant decât regăsim în multe dintre locuințele pe care le ocupăm noi, cu toate că folosește aceleași piese de mobilier IKEA.

Este mult și peste pensiunile pe care le-al descoperit de-a lungul anului cu proiectul EU iubesc România, de altfel cred că ocupă loc fruntaș în topul preferințelor.

Aici la Barolo am învățat un nou cu vânt, ciubăr, un butoi din lemn uriaș, cu o capacitate de până la 10 persoane, ce-ți lasă impresia ca a fost răpit dintr-o pivniță de vin, adus în această curte și transformat într-un mod de relaxare inedit. Apa caldă cu care este umplut, aproape până la refuz, te înmoaie, te relaxează chiar și într-o zi aspră de iarnă. Ciubărul pare să fie vedeta conceptului slow life pe care acest loc îl promovează, dar el este susținut puternic din spate de sauna uscată și de piscina cu bule.

Revenind la amenajarea interioară, mi-a plăcut cât de generos este spațiul din fiecare cameră, câtă lumină inundă interioarele, chiar dacă suprafețele vitrate nu sunt exagerate, cum albul devine din nou un lait motiv și se împletește armonios cu țesăturile în culori calde. În turul rapid nu aveam cum să ratez ușile duble sau obloanele înalte, tăblia patului din cărămidă, care de altfel joacă rol și de perete despărțitor, balansoarele din împletitură din grădina din spate, cu care te intersectezi imediat ce ieși din bucătăria nordică, cuptoarele cu horn înalt unde se face ce mai bună pâine.

Întregul proiect poartă două semnături, pe cea a lui Kun Adalbert, un arhitect de succes, ce-ți are rădăcinile tot pe pământ românesc, dar care de foarte muți ani îi bucură pe cei din Germania cu creațiile sale minunate și pe cea a unuia dintre proprietari.

Aici, în acest cadru feeric, se leagă prietenii, unele poate pentru o viață, căci cei ce te întâmpină la poartă nu sunt genul care să fugă din calea musafirilor săi, ți se alătură la un pahar de vorbă și te cuceresc cu graiul și pasiunile lor.
www.casabarolo.ro

Lasă un Comentariu...

*