Designul de obiect la el acasă, în Timișoara

Ce face specială o amenajare interioară? Ineditul. Da! Este simplu să mergi într-un magazin de specialitate și să spui că-ți dorești exact aceeași cameră în locuința ta, însă foarte probabil ca aceleași piese să le mai regăsești în vreo două – trei locuințe ale prietenilor.

Designul de obiect la el acasa, în Timisoara (1)

Picture 1 of 20

Nu este nimic rău în asta, numai că locuința ta își va pierde identitatea!

În contextul în care ne place originalitatea, de ce nu am aplica-o și în decorarea căminelor noastre?

Amenajarea propusă de Ezzo Design pentru o tânără familie din Timișoara este exemplul viu al afirmațiilor anterioare.

Dacă arunci o simplă privire, îți poți da seama că nu ai de-a face cu un spațiu comun. Totul respiră design, indiferent că vorbești de piesele de mobilier, corpurile de iluminat, de paleta cromatică sau de asocierile îndrăznețe de materiale. Orice cadru ai privi, descoperi un obiect ce-ți stârnește admirația. Asemenea unui puzzle, fiecare piesă s-a potrivit perfect și, oricât ai încerca să faci exerciții de imaginație, nu le poți schimba locul.

Genul acesta de amenajare (re)deschide apetitul pentru frumos și bun gust și confirmă faptul că este nevoie de un specialist pentru a obține un ambient ireproșabil, un cadru original care să te definească.

Șase luni au fost necesare pentru ca astăzi să admirăm rezultatul unui concept inedit, a unui proiect gândit în amănunt, studiat și adaptat cerințelor proprietarilor. De 45.000 euro a fost nevoie pentru a da naștere unui mediu special care și-a dobândit personalitatea prin intermediul unor piese de mobilier unicat, realizate la noi în România, în Timișoara.

În prezent, cei 120 mp par să aibă propria unitate de măsură, căci spațiul pare mult mai amplu. Și cu toate că descoperi elemente ce fac trimitere la un stil nordic sau la unul industrial, nu poți să nu remarci căldura, lumina și confortul.

Proprietarii (un medic și un avocat) împătimiți ai filmelor clasice consacrate au știut de la bun început că își doresc ceva diferit: o amenajare care să le pună în evidență personalitățile și care să facă trimitere la pasiunea ce îi unește. Ceva care să exprime libertate, relaxare și deschidere către visare.

Astfel, povestea începe să prindă contur. Odată exprimate doleanțele, tot ceea ce i-a rămas echipei Ezzo Designe a fost să le transpună într-un ambient confortabil așa cum știe mai bine și cum a demonstrat de atâtea ori că o poate face.

Pentru că nici nu se puteau întâlni alte persoane mai potrivite în acest scenariu decât doi beneficiari open-mind și o echipă de designeri încăpățânați să facă totul singuri, amenajarea excelează la orice capitol.

Livingul antrenat de nuanțe pale, de mixurile de materiale precum lemn, lână și metal fac acest spațiu să fie potrivit în orice sezon al anului. Ceea ce-i oferă dinamică, o evadare din monotonia liniilor drepte, sunt formele de tot felul.

Camera de zi se remarcă prin două zone de maxim interes. Pe de o parte avem zona de relaxare, unde corpul de iluminat sub forma unui microfon realizat după schița designerilor poate fi considerat vedeta perimetrului. Acesta, prin forma, dar mai ales prin lumina sa, oferă un aer scenografic ambientului.

În aceeași încăpere, în partea opusă, o altă zonă se remarcă prin nișele construite în perete, de altfel singurele modificări de structură pe care le-a suportat apartamentul achiziționat la gri.

Spațiile deschise, personalizate pe o parte cu trunchi de mesteceni, pe de alta cu o simplă foaie de geam, așezate simetric, permit accesul vizual către biblioteca/birou.

Trecerea ingenioasă către zona de lucru a fost concepută pentru a spori aportul de lumină, iar ceea ce atrage inevitabil atenția este canapeaua într-o culoare vibrantă, precum și elementul din spatele acesteia, o piesă de design ieșită din comun, mecanismul de ceas realizat din alucobond învelit în foaie de cupru antichizată.

Proporția obiectelor realizate la comandă o depășește cu mult pe cea a celor cumpărate de-a gata, trăsătură definitorie pentru Ezzo. Până și în băi s-a recurs la soluții personalizate: de la peretele îmbrăcat în lemn abachi, un lemn rezistent la umiditate testat cu rigurozitate înainte de a fi aplicat și până la lavoarul din cupru realizat de o familie de romi.

Acesta, alături de corpurile de iluminat, dulapul recondiționat, precum și mozaicul (gresie și faianță comandată din Anglia) oferă un aer deosebit băii.

Trecând dintr-o cameră în alta, constați contrastul, însă fiecare încăpere este dominată de un numitor comun: made în România, ceea ce nu poate decât să ne aducă zâmbetul pe buze și bucuria în suflet. Am ajuns din urmă Occidentul! Locuințele noastre nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din străinătate, cu atât mai mult cu cât sunt obținute chiar la noi, de oameni talentați și cu viziune.

Lasă un Comentariu...

*