Facilitatile fiscale pentru cercetare: cum sa beneficiezi de deducerea suplimentara pentru cheltuielile R&D

Legea R&D Tax Incentive din Romania ofera o serie de facilitati fiscale pentru companiile care efectueaza activitati de cercetare si dezvoltare (R&D). Una dintre aceste facilitati este deducerea suplimentara a cheltuielilor R&D efectuate de catre companie.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, compania trebuie sa indeplineasca anumite criterii specifice, prevazute de lege. Astfel, compania trebuie sa fie impozabila in Romania, sa aiba un numar minim de salariati si sa efectueze activitati de cercetare si dezvoltare care intră sub incidența legii. De asemenea, activitatile de R&D trebuie sa fie efectuate in Romania sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene.

Pentru a putea beneficia de deducerea suplimentara, compania trebuie sa obtina certificarea activitatilor de R&D prin intermediul unui organism acreditat. Aceasta certificare este valabila pentru o perioada de 3 ani si poate fi reinnoita ulterior.

In cazul in care compania indeplineste toate aceste criterii, poate beneficia de o deducere suplimentara a cheltuielilor R&D efectuate, care poate ajunge pana la 50% din acestea. Aceasta deducere se aplica la baza de impozitare a companiei si poate duce la o reducere semnificativa a sumei datorate la stat.

Pentru a beneficia de facilitatile fiscale pentru R&D oferite de legea R&D Tax Incentive, companiile pot apela la serviciile de consultanta oferite de Innovation Team. Echipa noastra are o bogata experienta in acest domeniu si poate oferi asistenta completa pentru accesarea facilitatilor fiscale pentru R&D.

In plus, beneficiile accesarii facilitatilor fiscale pentru R&D nu se limiteaza doar la reducerea sumei datorate la stat. Prin accesarea acestor facilitati, companiile pot obtine o serie de avantaje suplimentare, care le pot ajuta sa-si imbunatateasca eficienta proceselor de cercetare si dezvoltare, sa devina mai competitive pe piata si sa atraga mai usor finantari pentru proiecte de cercetare.

Astfel, facilitatile fiscale pentru R&D reprezinta o oportunitate unica pentru companiile care doresc sa investeasca in activitati de cercetare si dezvoltare si sa obtina avantaje competitive pe piata.

Lasă un Comentariu...

*