Cum ai grijă de anvelope

Chiar și cele mai calitative anvelope se pot deteriora, dacă nu sunt îngrijite corect. Află cum ai grijă de anvelope, sporindu-le longevitatea.

Echiparea autovehiculului cu anvelopele potrivite este vitală pentru siguranța și confortul pasagerilor. Ți-ai luat unele noi de la PneuNet, recunoscute pentru rezistența lor? Cu siguranță vrei să le folosești vreme îndelungată. Însă longevitatea lor depinde nu doar de marcă, ci și de alți numeroși factori. Află cum ai grijă de anvelope pentru a evita potențialele probleme și a te bucura de investiția făcută vreme îndelungată.

Cum ai grijă de anvelope: Efectuează rotații regulate ale pneurilor

Orice anvelope se uzează la un moment dat. Procesul e inevitabil. Asta nu înseamnă, însă, că uzura nu poate fi amânată. În acest sens, specialiștii recomandă rotirea anvelopelor la fiecare 9.000 – 10.000 de kilometri parcurși. Astfel, ele pot ține chiar și un deceniu.  

Cum ai grijă de anvelope: Verifică și reglează presiunea pneurilor

Micile controale ale presiunii pot prelungi viața anvelopelor. Dacă presiunea lor e scăzută, chiar și nesemnificativ, cu 5 PSI, muchiile exterioare ale pneurilor se vor toci mai rapid decât în cazul unei presiuni normale. Mai mult decât atât, o presiune scăzută vine la pachet cu o serie de alte probleme precum zgomotul, consumul mare de combustibil și/sau probleme la frânare din cauza contactului scăzut cu suprafața carosabilă.

Pe de altă parte, anvelopele cu o presiunea prea mare pot exploda, punând în joc siguranța pasagerilor.

Conform experților, ideal ar fi ca verificarea presiunii pneurilor să se facă la fiecare umplere a rezervorului cu combustibil. De asemenea, cel mai bine ar fi ca anvelopele să fie reci atunci când se verifică presiunea aerului din ele.

Cum ai grijă de anvelope: Asigură-te că aliniamentul este în regulă

Nici o suprafață carosabilă nu este totalmente netedă. Prin urmare, gropile sau drumurile nepavate pot determina apariția unor probleme de aliniament. Primele semnale în acest sens sunt vibrațiile nefirești ale autovehiculului sau senzația că automobilul nu stă drept, ci pe o parte. Dacă se întâmplă asta, atunci anvelopele vor avea și ele de suferit. Mai exact, se vor uza inegal și vor face dificilă manevrarea mașinii.

Cum ai grijă de anvelope: Schimbă periodic pneurile între ele

Anvelopele suportă greutăți diferite. De exemplu, în cazul mașinilor cu motorul montat în față, pneurile din față tind să se tocească extrem de repede, datorită faptului că suportă o greutate mai mare, fiind cele care transmit puterea la sol. Motiv pentru care, specialiștii încurajează schimbarea periodică a anvelopelor între ele. În acest mod, li se prelungește considerabil durata de viață.

Cum ai grijă de anvelope: Verifică banda de rulare

Adâncimea minimă legală a profilului este de 1.6 milimetri. Pentru a nu pune în pericol siguranța ta și a familiei tale este indicat, totuși, să schimbi anvelopele, înainte de atingerea acestei limite. Mai exact, dacă adâncimea profilului este de 3 mm, în cazul anvelopelor de iarnă, sau de 2 mm, în cazul celor de vară, ar trebui să le înlocuiești.

Adânciturile sau șanțurile încă identificabile pe banda de rulare nu sunt un motiv pentru a amâna achiziționarea unor pneuri noi.

La PneuNet găsești o gamă variată de anvelope, la prețuri atractive, potrivite pentru mașina ta, inclusiv în funcție de marca acesteia. Partea bună e că o comandă de 4 anvelope te va ajuta să faci și economii, transportul fiind gratuit, pe întreg teritoriul țării.

 

 

Lasă un Comentariu...

*