O nouă ediţie a festivalului Romanian Design Week

Romanian Design Week (RDW) a început să devină puţin câte puţin tradiţie. Pentru cei care nu sunt familiari cu subiectul, acesta este un festival anual, organizat în luna mai, pe o perioadă de 10 zile şi având ca scop promovarea designului autohton ca motor de creştere culturală, socială şi economică […] mai mult »

Arta și lumină. Cum a arătat festivalul Spotlight anul acesta

Ediția din acest an a Festivalului Spotlight, având drept moto „United We Shine”, a fost una grandioasă, care a început în forță, în Piaţa „George Enescu” din Bucureşti, cu un spectacol de muzică, dans şi lumini realizat de trupa Spark din Marea Britanie şi de trupa high-tech Light Balance din […] mai mult »

Peste 90 de brand-uri de renume prezente la Cleaning Show 2018 20 – 23 martie 2018

Marți își deschide porțile Cleaning Show, evenimentul anului pentru industria de curățenie profesională. Unica expoziție de profil din România are loc în Pavilionul C1 din Centrul Expozițional Romexpo, București.   Sunt cel puțin 10 motive pentru care merită să vizitați expoziția: Peste 90 de brand-uri internaționale reprezentate de firmele participante, […] mai mult »

S-a votat! Ultravioletul este culoarea anului 2018

Institutul Pantone alege anual nuanţa ce va influenţa tendinţele anului ce urmează. Înainte de a stabili care culoare va amprenta anul următor, specialiştii institutului fac studii şi analize în foarte multe domenii. Astfel cercetarea nu se limitează doar la tendinţele modei, ci traversează şi domenii precum cinematografia, gastronomia, arta, turismul, […] mai mult »

Melania Trump a decis tăierea unui arbore celebru de la Casa Albă

The White House este reşedinţa oficială a tuturor preşedinţilor Statelor Unite ale Americii şi principalul punct în care aceştia şi-au desfăşurat şi îşi desfăşoara activitatea. Clădirea are o vechime de peste 200 de ani, fiind ridicată între anii 1792 şi 1800. Clădirea principală a fost construită în stil georgian, însă […] mai mult »

Street Delivery 2017. ”Grădini posibile” în București

Dacă iubești arta și arhitectura, atunci cu siguranță ești familiar cu evenimentul ”Street Delivery” care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din întreaga Românie. Street Delivery a luat ființă acum 11 ani, fiind un eveniment pus la cale de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Scopul acestui […] mai mult »

John Marhsall și picturile sale cu vaci

Există pictori care preferă să se retragă în natură și să o surprindă exact așa cum este ea cu ajutorul unei pânze și a culorilor, alții preferă să se plimbe prin oraș, să observe diverse scene, acțiuni ale oamenilor și să le picteze. Nu este și cazul lui John Marshall, […] mai mult »