3 sfaturi care vă pot fi de ajutor în timpul mutării

Mutarea într-o nouă locuință sau într-un alt oraș ori țară este o schimbare de proporții pentru mulți dintre noi. În funcție de propria percepție, mutarea poate fi un eveniment încărcat de entuziasm, de bucurie și de distracție sau poate fi o zi haotică, agitată, stresantă, care pare că nu se mai încheie odată.

Indiferent că vă mutați într-o nouă casă sau într-un apartament, mutarea nu trebuie să fie numaidecât epuizantă. Iată, în rândurile următoare, câteva sfaturi bine intenționate, care vă pot ajuta să scăpați de anxietatea și stresul asociate cu mutarea:

  1. Planificați. Dacă ați urmărit vreme îndelungată anunțurile cu case de vânzare Galați și, în sfârșit, ați pus mâna pe cea mai potrivită locuință, încercați să nu umbriți această mare schimbare cu griji inutile, cu haos și cu stres. Mult mai indicat este ca după semnarea contractului să începeți deja treptat să vă pregătiți pentru mutare. Iar primul pas nu constă nicidecum în împachetarea lucrurilor de prin toate dulapurile. Primul pas constă în a merge la magazin pentru a cumpăra toate lucrurile necesare pentru împachetare precum cutii, saci, folie cu bule, bandă izolatoare, cutter, stickere, etichete și markere.
  2. Împachetați cu grijă obiectele fragile. Dacă există anumite lucruri pe care nimeni nu dorește să le lase în vechea locuință sau să le vândă odată cu locuința, acelea sunt lucrurile de valoare, lucrurile dragi, dar și electrocasnicele. Cu atât mai mult dacă vă mutați într-un spațiu mai mic, cum ar fi în garsoniere de vânzare Sibiu, veți avea nevoie de electrocasnice care vă fac viața mai ușoară și care vă sporesc confortul. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție sporită la împachetarea acestor echipamente fragile. De exemplu, bucătăria este zona cea mai de temut când vine vorba de împachetarea pentru mutare, căci aici avem tot felul de aparate și de vesele. Cu siguranță, nu vă surâde deloc ideea de a ajunge în noua casă pentru a constata acolo că s-au spart vasele sau aparatele nu au ajuns în cea mai bună stare. În mod ideal, vesela ar trebui împachetată în hârtie sau ziare, după care pusă în cutii de carton gros. Aparatele de uz casnic ar trebui transportate la noua locuință în cutiile lor originale. Dacă nu mai aveți cutiile originale, folosiți cutii de calitate, de dimensiuni similare și, eventual, câteva plăci de polistiren sau alt material care are funcția de amortizare.
  3. Etichetați cutiile. Este o strategie foarte bună pentru a vă bucura de organizare și de despachetarea mai rapidă și mai eficientă în noua locuință. Utilizați un marker impermeabil permanent pentru a eticheta fiecare parte a cutiei și, de asemenea, folosiți câte o culoare diferită pentru fiecare cameră. De exemplu, folosiți un marker verde pentru bucătărie, un marker albastru pentru baie, un marker roz pentru lucrurile strict feminine și câte un marker pentru lucrurile copiilor. După o zi întreagă de mutat cutii și mâncat pe apucate, ajunși în noua locuință, cu siguranță v-ar ajuta să știți unde este cutia cu gelul de duș preferat pentru a vă bucura de puțină relaxare sub duș.

Într-un final, este indicat să depozitați toate obiectele esențiale într-o cutie separată – obiecte esențiale însemnând medicamente, suplimente alimentare, documente, obiecte de valoare și încărcătorul telefonului mobil. Țineți această cutie la îndemână, eventual în mașină sau în portbagaj pentru a vă respecta tratamentul medicamentos și pentru a nu vă face griji în privința obiectelor de valoare.

Lasă un Comentariu...

*