3 motive să-ți iei o bibliotecă

Biblioteca este una din piesele de mobilier care, de obicei, nu lipsește dintr-un living precum acestea.

Extrem de simplă, cu doar câteva polițe și un dulap, sau foarte complexă astfel încât să poată depozita numeroase obiecte, biblioteca este în prezent o piesă de mobilier inteligentă, ce poate fi utilizată cu succes și în alte spații, nu doar în camera de zi.

3 motive sa-ti iei o biblioteca (1)

Picture 1 of 10


Mai mult, pentru faptul că încet, încet a migrat din sufragerie în spații precum baia, dormitorul sau holul, biblioteca și-a adaptat și rolul, ea devenind mai mult decât un spațiu de depozitare pentru cărți.
De ce să optezi pentru biblioteci atunci când vrei să-ți re/amenajezi locuința?

1. Aceste biblioteci au rolul de a spori valoarea spațiului interior, indiferent de ce cameră am vorbi. Cu ajutorul unor biblioteci spațiile pot spune o poveste, atât prin poziția, prin locul unde sunt amplasate, prin designul lor, materialele și culorile utilizate, cât mai ales prin intermediul obiectelor expuse. Dacă acum vreo 20 de ani bibliotecile pe tot peretele cred că erau prezente în majoritatea caselor noastre, în prezent, variația designului aproape că este copleșitoare. Astăzi, o bibliotecă poate fi modernă sau clasică, realizată din lemn masiv sau materiale ce o fac foarte ușor de montat și mutat, poate fi extrem de sobră sau foarte colorată și vie.

2. Așadar, biblioteca în ansamblu, ca simplă piesă de mobilier, poate schimba atmosfera dintr-un spațiu, însă trebuie să ne raportăm și la obiectele din ea. În funcție de ceea ce intenționăm să păstrăm în ea am putea selecta modelul de bibliotecă. Tendința ultimilor ani este de a înlocui o parte din cărți cu rame foto, CD-uri, DVD-uri, obiecte de artă, suveniruri și vaze cu flori sau de ce nu cu prosoape și halate de baie sau recipiente cu săruri de baie.

3. Biblioteca poate deveni un paravan, o modalitate de a delimita două zone cu funcțiuni diferite dacă nu vrei să recurgi la un perete plin care ar avea impact semnificativ asupra percepției spațiului. Astfel, o bibliotecă deschisă, amplasată între living și dining, de exemplu, va lăsa impresia de două încăperi complet separate. Evident, ea nu va îmbrăca forma tradițională și nici nu va depozita în mod obligatoriu doar cărți, cu toate că din punct de vedere estetic s-ar putea să nu deranjeze deloc.

De asemenea, tot biblioteca va putea deveni piesa ideală pentru a ascunde obiecte pe care nu dorești să le expui în mod normal, ea însăși putând fi camuflată în spatele unor uși sau pereți glisanți. De asemenea, s-ar putea transforma într-un adevărat centru de interes, indiferent de încăperea unde alegi să o instalezi, atât prin designul asimetric, nonconformist, prin culori, cât și prin ceea ce va depozita pe rafturile sale.

Lasă un Comentariu...

*