O epidemie de proporții apocaliptice a învăluit planeta Pământ, în doar câteva săptămâni civilizația umană s-a prăbușit, morții au revenit pentru a se hrăni cu sufletele celor vii. Îți pare cunoscut peisajul? Atunci, cu siguranță te-ai bucurat de experiența terifiantă oferită de seria de jocuri video „The Walking Dead”. Totuși, deși ți se pare că povestea acestor serii de jocuri a fost elucidată, trebuie să te preîntâmpin, trecutul seriei de jocuri „The Walking Dead” mai are multe de spus. Nu ceda prea ușor, trebuie să facem o călătorie în timp, pentru a înțelege când a fost prezentat pentru prima oară unul dintre cele mai populare jocuri horror din lume.
Povestea unei benzi desenate
The Walking Dead , cunoscut și sub numele de „The Walking Dead: A Telltale Games Series” și „The Walking Dead: The Telltale Series” , este o serie de jocuri video episodice care au loc în universul serialului de benzi desenate The Walking Dead al lui Robert Kirkman.
Seria de jocuri video a fost dezvoltată și publicată de Telltale Games, asociată cu Skybound Entertainment. Așadar, ai înțeles corect, seria de jocuri video The Walking Dead a fost creată pe baza unor benzi desenate, care poartă aceeași denumire. The Walking Dead Comics au fost inițial doar o serie de benzi desenate americane, în format alb-negru, care au început să apară lunar din anul 2003, acum 18 ani.
Robert Kirkman – liderul unui imperiu în industri divertismentului
Robert Kirkman este astăzi una dintre cele mai cunoscute personalități din industria modernă a benzilor desenate. Nativ din statul american Kentucky, scriitorul Kirkman a intrat pe piața benzilor desenate prin propriile eforturi, înainte de a trage atenția marilor companii cum ar fi Marvel Comics prin intermediul celor mai cunoscute opere ale sale, The Walking Dead și Invincible. Ulterior, Kirkman a scris pentru multe dintre cele mai durabile titluri ale companiei Marvel, el a contribuit inclusiv la „Căpitanul America”, înainte de a-și părăsi locul pentru a deveni partener la Image Comics, care a emis The Walking Dead.
Aprecierile critice
În anul 2010, seria de benzi desenate „The Walking Dead” a câștigat Premiul Eisner pentru cea mai bună serie continuă de benzi desenate. Rick Grimes, fostul protagonist supraviețuitor al focarului din The Walking Dead a fost declarat de către IGN, al „26-lea cel mai mare erou de benzi desenate din toate timpurile”. IGN (cunoscut în trecut sub numele de Imagine Games Network) este cel mai popular site de entertainment fondat de Jonathan Simpson-Bint în septembrie 1996, care publică articole din domeniile: jocuri video, filme și muzică. Așadar, dacă vrei să ai parte de experiența unui joc de talie mondială, atunci pe jocurinoi.ro ai ocazia să găsești orice versiune a jocului The Walking Dead, care te-a făcut curios.
„The Walking Dead”, doar o experință horror?
Povestirile cu zombi își au originea în credințele afro-caraibiene, în folcorul haitian unii oameni devin controlați de un vrăjitor puternic, care îi transformă în supușii săi. Conform acestor credințe, corpurile celor posedați pot fi controlate și după moartea acestora. Un zombi este o creatură care apare de obicei în cărți sub forma unui mort reînviat sau a unui om fără gândire. În pofida tuturor așteptărilor noastre, se pare că aceste creaturi înfricoșătoare nu au apărut prima dată în cărțile și filmele americane.
Pentru mulți oameni jocurile sau filmele cu zombi inspiră doar frică, ei nu văd mai departe de acea experiență primară de a fi speriați. Kirkman are o altă părere despre asta.
„Pentru mine, cele mai bune filme cu zombi nu sunt sălbăticiile de Gore (un sub-gen a filmelor horror) sau violența generată de niște personaje tâmpite. Filmele cu zombi bune, ne arată cât de încurcați suntem, ne fac să ne punem la îndoială rolul nostru social. Cu „The Walking Dead” vreau să explorez modul în care oamenii se confruntă cu situații extreme și cum îi schimbă aceste evenimente.” Pe jocurinoi.ro găsești colecția de jocuri video The Walking Dead dacă vrei să afli și tu cum este universul unei lumi distruse de zombi și dacă are rost să punem la îndoială rolul nostru social.