VIDEO! Cum să ridici corect pereții pentru casa ta eficientă energetic?

Nevoile actuale și exigențele tot mai ridicate cu privire la calitatea construcțiilor impun folosirea unor materiale cât mai eficiente, atât din punct de vedere al consumului pe șantier, cât și din punct de vedere energetic.

 

Ytong-(6)Una dintre variantele care răspunde perfect acestor cerințe o reprezintă soluțiile de zidarie Ytong, prima marcă de beton celular autoclavizat din lume. Cu o experiența acumulată de-a lungul zecilor de ani, aceste soluții sunt adaptate constant pentru a atinge noi performanțe.
Blocurile de zidărie YTONG au proprietăți excelente de izolare termică, fapt care va reduce considerabil costurile la energie din timpul locuirii, oferind un confort sporit la interior, indiferent de anotimp.

Un alt aspect important este faptul că blocurile de zidărie din beton celular autoclavizat (BCA) sunt ecologice, fiind realizate în totalitate din resurse naturale și minerale, mai exact din nisip, var, ciment și apă.

Proprietarii care aleg această soluție vor avea avantaje suplimentare în procesul de realizare a construcției, mai exact procedeele simple și rapide necesare punerii în operă vor salva timp și material.

De exemplu, blocurile de zidărie pot fi manevrate pe șantier cu multă ușurință, în principal datorită mânerelor de prindere și a greutății reduse a acestora. Apoi, viteza de lucru va fi mult mai mare datorită îmbinărilor nut-feder care ajuta la realizarea unui zid perfect drept, iar modul specific lor de montare cu mortarul în pat subțire va elimina punțile termice. Acest lucru este posibil deoarece blocurile Ytong au o acuratețe dimensională cu abateri de sub 1 mm pe. Totodată, acest tip de mortar, care se prepară extrem de ușor, are o aderență deosebită, o rezistență înaltă și minimizează pierderile de căldură.

În plus, pentru realizarea stâlpilor de rezistență și a centurilor, procedeul de punere în operă este mult simplificat comparativ cu o construcție clasică, grație profilelor cu forma U special concepute pentru a reduce timpul de executie si costurile. Acestea sunt modulate cu restul zidariei, astfel va veți bucura de un sistem complet.

De asemenea, pentru ca lucrurile să decurgă și mai simplu, ai posibilitatea utilizării unor unelte profesionale, precum sania pentru mortar, special gândite pentru aceste soluții de zidărie, care permite aplicarea corecta a cantitatii mici de mortar, de 1-2 mm.

În cele ce urmează, prin intermediul filmului pe care ți l-am pregătit, îți expunem atât modul de punere în operă a acestui tip de zidăriei cu mortarul în pat subțire, cât și cum poți utiliza blocurile U pentru realizarea centurilor și a stâlpilor.

Acest sistem de zidărie, pe lângă avantajele prezentate, este foarte ușor de pus în opera dacă se respecta câteva reguli de bază. Din acest motiv este printre cele mai frecvent alese soluții în cazul persoanelor care vor să-și ridice singuri casa.

Lasă un Comentariu...

*