Importanța zidăriei pentru o casă verde

Conceptul de „casă verde” este unul tot mai frecvent menționat. Mai exact, asocierea termenilor se referă la casele construite și utilizate cu responsabilitate față de mediul înconjurător. Acest lucru presupune, printre altele, utilizarea unor materiale naturale în construirea locuinței, fără impact asupra mediului, și folosirea unor materiale cu eficiență termică ridicată pentru economie energetică, care totodată să asigura un climat sănătos la interior.

Importanta zidariei pentru o casa verde (1)

Picture 1 of 4

Responsabilitatea față de mediul înconjurător este un fenomen care ne privește și ar trebui să ne intereseze tot mai mult. În plus, o astfel de locuință va reduce simțitor cheltuielile la întreținere și va reprezenta un mediu nepoluant, rezultând astfel o opțiune cu avantaje multiple.

Dacă te-ai hotărât să devii proprietarul unei case verzi, este esențial să te informezi corespunzător despre materialele pe care trebuie să le folosești în demersul construirii acesteia.

În primul rând trebuie să știi că deși costurile construirii acestui tip de locuință sunt uneori mai mari decât ale uneia obișnuite, investiția va fi curând amortizează prin minimalizarea costurilor de întreținere. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că pentru a beneficia de avantajele unei construcții verzi este necesar să optezi pentru soluții eficiente încă din faza de zidărie.

Pentru că pereții formează structura unei case și rămân neschimbați pe toată durata de viață a clădirii, etapa zidăriei este deosebit de importantă. O soluție potrivită, care va îndeplini toate exigențele unei construcții eficiente energetic o pot reprezenta cu succes blocurile de zidărie termoizolantă. Acestea sunt ecologice, minerale și 100% naturale, fabricate în principal din nisip, apă și var.

Totodată, ele permit transferul de vapori, ceea ce va conduce la o reglare a umidității din interior, protejând astfel sănătatea și confortul locuitorilor. Blocurile de zidărie, oferite de producătorii cu tradiție, asigură durabilitatea clădirii și o rezistență foarte crescută la incendii și cutremure.

În funcție de proiectul pe care vrei să-l realizezi și de gradul de eficiență energetică pe care vrei ca locuința ta să-l atingă, există mai multe variante pentru care poți opta. Ia în considerare faptul că pe lângă produsele de zidărie, la realizarea pereților sunt necesare și alte elemente precum buiandrugii. Achiziționarea unui sistem complet de zidărie de la același producător care include și elementele adiționale îți va asigura beneficiul unui perete monolit cu performanțe termice crescute, care asigură un consum minim de produse de finisaj. La ora actuală exista pe piață sisteme complete de zidărie performante termic, precum YTONG A+ care vor clasa viitoarea ta locuință într-o clasă superioara chiar și fără termoizolație suplimentară, mai exact în clasa energetică A, aceasta putând să atingă un consum de energie aproape de zero.

Și pentru că tot am menționat această gamă, trebuie să facem și specificația că pentru realizarea pereților exteriori ai la dispoziție diferite grosimi ale blocurilor de zidărie, de la 300 de milimetri, până la 500 de milimetri. Blocurile de zidărie termoizolantă pot fi plane sau cu nut și feder pentru o îmbinare perfecta a blocurilor de zidărie si suntdestinate atât realizării pereților în sistem multistrat, cât și monostrat.

Cu ajutorul blocurilor de 400 sau 500 de milimetri pot fi construite case eficiente energetic în sistem monostrat.

Acestea, în limbaj oficial, conform vocabularului specialiștilor, au o conductivitate termică pe bloc λ10 sec = 0.09 W/mK, iar pe înțelesul nostru, al amatorilor, acest lucru înseamnă o performanță termică foarte bună, fără aplicarea unui strat de termoizolație suplimentar. Astfel, YTONG A+ de 500 mm este cea mai avansată soluție de zidărie de pe piața din România, la ora actuală.

YTONG, un brand cu notorietate pe piața de specialitate, certificat de organizații internaționale, este și primul furnizor de soluții de zidărie pentru locuințe verzi certificat de România Green Building Council. Acesta oferă o gamă largă de materiale de zidarie, perfect adaptată nevoilor tale specifice, pentru o eficiență maximă și rezultate pe măsura așteptărilor.

Astfel, pentru construirea cu succes a unei locuințe verzi, însăși specialiștii Ytong recomandă montarea blocurilor de zidărie termoizolantă cu ajutorul mortarului special în pat subțire, care contribuie la reducerea pierderile de căldură prin rosturi. Datorită necesarului redus de mortar vei începe să faci astfel economii încă din faza de construcție.

Apoi, pentru compartimentarea casei, optează pentru blocurile de zidărie special concepute pentru interior, disponibile în grosimi de 100, 125 și 150 mm și înălțimi de 200 și 400 mm.

Construirea unei case verzi este o decizie perfect justificată, adaptată spațiului și modului în care trăim, care va aduce nenumărate beneficii pe termen lung, atât locuitorilor, cât și mediului înconjurător. Aceasta înseamnă facturi mici la utilități, un mediu de trai sănătos și o clădire a cărei valoare va fi în creștere.

Lasă un Comentariu...

*