Cum să construiești pereții interiori pentru o casă sănătoasă?

Odată finalizate cele două etape, primul rând de zidărie și ridicarea pereților, poți trece la pasul următor, realizarea pereților interiori.

pereti interiori

Acum, mai mult ca înainte, locuința va începe să-ți pună imaginația la treabă, făcându-te să privești dincolo de șantierul în plină desfășurare. Prin delimitarea fiecărui spațiu în parte începi să vizualizezi cum vor arăta camerele, cât de spațioase vor fi, cum vei amplasa piesele de mobilier, ce finisaje vei alege pentru pardoseală și pereții și felul cum obiectele colecționate de-a lungul timpului vor arăta pe polițele ancorate în pereți perfect drepți.

De asemenea, satisfacția unei locuințe liniștite, relaxante, nu va întârzia să apără, pentru că vei ști că de data aceasta tu ai ales felul cum să fie construită și compartimentată locuința ta, optând pentru o soluție rezistenta si care te va proteja din punct de vedere fonic.

Așadar, luând în calcul toate aceste detalii și ținând cont inevitabil și de etapa de execuție a pereților despărțitori cel mai potrivit material care te va ajuta să le obții este solutia de zidarie premium Ytong.
Iată 5 argumente care te vor ajuta să devii proprietarul unei locuințe frumoase și sănătoase:
1. Izolarea fonică și termică de care beneficiarul se va bucura. Blocurile de BCA utilizate la pereții exteriori ai locuinței au proprietatea de a proteja termic interiorul casei. Acestea sunt foarte apreciate si când vine vorba de izolarea fonică, zgomotele din exterior sau din încăperile alăturate fiind atenuate de acest sistem de zidărie.

2. Rezistența și durabilitatea peretelui în timp. Blocurile de BCA folosite în realizarea pereților interiori îmbină rezistența cu ușurința de execuție, precum și cu suprafața dreaptă ușor de finisat, pregătită pentru a susține de la mici polițe atrăgătoare și până la corpuri mari de mobilier.

3. Eficiența consumului și rapiditatea în execuție. Alte două motive pentru care blocurile din BCA premium ocupă loc fruntaș pe lista noastră de materiale de construcție sunt acestea: timpul de execuție și pierderile reduse de material. Astfel, prin intermediul blocurilor YTONG Interior XL, de exemplu, cu numai 4 elemente se poate construi 1 mp de perete interior, acest lucru diminuând durata de ridicarea a unui zidării cu până la 50%. În plus, nu trebuie pierdut din vedere consumul redus de mortar datorita modului specific de aplicare in strat subțire de doar 2 mm, pierderile minime rezultate din decuparea/tăierea blocurilor, precum și faptul că este un material rezistent la foc, natural și sănătos.

4. Sănătatea mediului în care vei locui. Dat fiind că blocurile de BCA sunt realizate din materii prime naturale, că au fost concepute pentru a permite transferul vaporilor de apă, mediul interior al locuinței va fi în permanență unul sănătos, fără igrasie sau mucegai.

5. Un alt aspect foarte important care a reușit să câștige atenția noastră a fost modul în care se poate realiza traseul instalației electrice. Pentru soluțiile de zidărie YTONG, de exemplu, există unelte special destinate realizării șanțurilor în zidărie pentru instalația electrică sau găurile pentru doze fără a fi nevoie de un ciocan rotopercutor. Fără efort acestea se vor realiza în doar câteva momente, apelând la o simplă racletă și la un burghiu special. În plus, vei avea siguranța că nu vor apărea spărturi nedorite în zidărie, ci doar șlițurile pentru traseele electrice pe dimensiunea dorită.

În cele ce urmează te lăsăm să urmărești materialul recomandat de specialiștii YTONG, care îți prezintă pas cu pas cum să construiești pereții interiori ai unei locuințe, precum și modul în care poți realiza ușor și rapid instalația electrică.

Lasă un Comentariu...

*