Cum realizezi instalația electrică fără erori

Dacă vorbim despre etapa de șantier a unei locuințe, realizarea instalației electrice este un proces deosebit de important care are loc în această fază, indispensabil în finalizarea locuinței tale. Te afli în acest punct al proiectului? Este important să cunoști câteva aspecte esențiale despre legătura dintre realizarea traseului de instalații și tipul de zidărie pe care l-ai ales pentru locuință ta. Astfel, informarea corespunzătoare reprezintă întotdeauna un sprijin solid în orice demers și te poate face să alegi opțiunea cea mai potrivită pentru nevoile tale.

 

intalatia electrica intalatia electricaFiecare detaliu contează. Astfel, încă din stadiul de schiţă şi până la stadiul final al execuţiei, realizarea tuturor lucrărilor în parte este posibilă doar printr-o bună cunoaştere a materialelor și a produselor utilizate, a detaliilor de execuţie şi a metodelor folosite. Viitoarea ta locuință trebuie să fie fără cusur, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. În primul rând, este important să știi că realizarea traseului pentru instalația electrica nu trebuie sa „lase urme” nedorite în peretele abia construit. Efecte de tipul crăpăturilor sau spărturilor care pot apărea în perete, pe lângă dozele sau canalurile destinate instalației electrice, pot fi evitate și țin atât de modul de realizare a lor, cât și de tipul de de zidărie folosit la construirea casei tale.

Dacă ai ales să folosești pentru construirea căminului tău sistemul constructiv de zidărie termoizolantă Ytong, ai ales soluția cu care se lucrează foarte ușor în ceea ce privește executarea traseelor de instalație electrica. Datorită proprietăților materialului, această etapă va fi mult mai rapidă și mai ușor de realizat, traseul electric putând fi executat manual cu ajutorul racletei speciale oferite de producător.

Blocurile de zidărie Ytong au o structura omogenă, compusă din celule de aer uniform distribuite care permit controlarea foarte bună a direcției și a adâncimii pe care o vor avea șanțurile pentru cablaje. Astfel, pe lângă faptul că au proprietăți termoizolatoare deosebite și o mare rezistență la foc, aceste materiale sunt ușor de prelucrat, tăiat, frezat, găurit, șlefuit, folosind uneltele potrivite, atât în cazul executării canalelor de instalații electrice, cât și în cazul altor lucrări de acest fel.
Oricât de ușor ar fi de lucrat cu un material, nu uita că operațiunile pregătitoare oricărei acțiuni trebuie realizate cu precizie și profesionalism, de aceea este recomandat să apelezi la o persoană autorizată și cu experiență în domeniu chiar și în cazul realizării traseelor electrice.

De asemenea, pentru o lucrare de calitate, fără dificultăți sau greșeli de execuție, este recomandată folosirea unor unelte profesionale de calitate, special concepute. Pentru a reduce semnificativ timpul de lucru, optează să le achiziționezi de la același producător, cum este cazul soluției Ytong menționate deja, care oferă și elementele sau uneltele adiționale necesare procesului de finalizarea lucrărilor de zidărie. Acestea sunt special concepute pentru o prelucrare simplă și exactă. Este deosebit de util faptul că prin produsele producătorului menționat, este posibilă realizarea proiectului ca un tot unitar.

Odată achiziționate cele necesare acestei etape, proiectul poate fi pus în practică.
Dacă te-ai documentat corect despre toate aceste detalii, procesul propriu-zis de realizare a traseului electric se va face rapid. Acesta implică trasarea circuitelor electrice, însemnarea locurilor pentru prize și corpuri de iluminat și pregătirea şanţurilor şi a alveolelor din perete pentru montarea și susținerea tuburilor de protecţie şi a dozelor.

Unele operațiuni, precum șlițurile pentru traseele electrice, se vor face manual, cu ajutorul unei raclete și a unei dălți, pe când pentru străpungerile pentru trecerea tuburilor de protecție dintr-o cameră în alta va fi necesară utilizarea unui burghiu.

Pentru siguranța viitoarei locuințe, calitatea crescută este esențială și la executarea cablajului electric, în ceea ce privește materialele folosite. De exemplu, pentru traseele electrice îngropate în pardoseală sau pereţi, care sunt supuse la solicitări mecanice sau la variații de temperatură, este recomandată montarea unui cablu rigid, din cupru, care este rezistent la umiditate, la diferenţele de temperatură și la foc, reducând astfel riscul apariției unor probleme cauzate de eventuale şocuri sau inundații.

Informează-te din timp despre toate aspectele tehnice ale produselor alese pentru construcția casei tale, ca să fii sigur de costurile implicate și de beneficiile imediate sau pe termen lung.

Reușita unui proiect depinde de toate detaliile de execuție. Fiecare material, produs sau unealtă folosite formează un puzzle, în care fiecare piesă este esențială. Prin urmare, ia în considerare orice decizie și nu face compromisuri sau rabat de calitate atunci când este vorba de construirea propriei tale locuințe.

Vizionează și filmul de mai jos care prezintă realizarea pereților de compartimentare, precum și a traseului electric.

Lasă un Comentariu...

*