6 aspecte pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi pereții unei locuințe

Fiecare etapă constructivă pe care o implică ridicarea unei locuințe uni-familiale este extrem de importantă. Fundația casei asigura trăinicia construcție, preia o parte din greutatea clădirii, o ridică de la sol pentru a oferi de inundații și tot datorită ei construcția nu cedează ușor în fața cutremurelor.

ytong 6 aspecte pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi peretiii unei locuinte

Acoperișul ne protejează de capriciile vremii, iar pereții, cu toate că reprezintă doar 4% din investiția totală pentru construirea unei case, ei ne oferă intimitate, izolație fonică și termică, protecție în fața incendiilor și a cutremurelor.

Rolul lor este extrem de semnificativ, fără pereți nu putem vorbi despre o locuință. Tocmai de aceea, mai ales că avem de-a face poate cu partea cea mai puțin costisitoare dintr-o casă, trebuie să acordăm o atenție sporită materialelor utilizate pentru ridicarea pereților.

Și pentru că de-a lungul timpului ne-am tot preocupat de descoperirea celor mai bune soluții constructive, noi ne-am oprit asupra blocurilor din BCA termoizolatoare.

Motivele sunt numeroase, începând cu faptul că tot mai multi specialiști, arhitecți cu predilecție, aleg acest material în construcția locuințelor uni-familiale sau multi-familiale și până la faptul că este ușor de manipulat, rezistent în timp și poate fi folosit chiar fără a necesita un strat de izolație suplimentar.

Totodată, trebuie menționat și faptul că această încredere în blocurile de BCA am dobândit-o din momentul în care am făcut cunoștință cu brandul Ytong și am avut acces la numeroase informații care vin să ne întărească crezul.
Blocurile de zidărie YTONG au fost gândite pentru a genera economii, fie că vorbim despre pierderile de materiale de pe șantier, consumul de apă sau mortar în procesul de punere în operă, timpii de execuție sau valoarea facturilor pentru întreținerea casei.

Mai multe detalii despre aceste produse puteți obține accesând site-ul www.ytong.ro, dar până atunci haideți să vedem care sunt cele 6 aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți pereții casei:

1. Ce tip de produs aleg pentru pereții exteriori?

În afară de rezistența pe care dorim ca locuința noastră să o aibă pentru decenii sau poate secole de aici înainte, un alt element care ne atrage atenția tot mai frecvent este performanța energetică a locuinței, consumul de energie pe care dorim să-l diminuăm tot mai mult.

O casă extrem de eficientă energetică, care cu timpul a dobândit titulatura de casă verde, prezintă numeroase beneficii, de la consum redus de energie, un mediu interior sănătos, un mediu exterior îmbunătățit.

Alegeți produse de zidărie care au și capacitate de a izola termic pentru a obține ulterior facturi mici la întreținere sau energie și care totodată își vor menține valoarea în timp. YTONG este materialul de zidărie cu cele mai bune rezultate la capitolul izolare termică, fiind certificat ca soluție de zidărie pentru clădiri verzi de către Consiliul Român pentru clădiri verzi.

2. Am sau nu nevoie de termosistem?
În funcție de gradul de izolare termică vizat puteți opta sau nu pentru aplicarea unui termosistem. Dacă alegeți să construiți în sistem monostrat trebuie să știți că există soluții care pot atinge performanțe foarte bune. Sistemul de zidărie YTONG A+ monostrat permite încadrarea locuinței în clasa energetică A fără a fi nevoie de aplicarea unei termoizolații suplimentare. Dacă structura casei este realiată în sistem multistrat, puteți opta, de asemenea, pentru produse termoizolatoare minerale Multipor care au o compoziție minerală solidă, similară zidariei.

3. Ce produse folosesc pentru compartimentarea pereților interiori?
Designul pe care îl alegeți pentru interiorul locuinței poate fi influențat de rezistența pereților. Dacă vă doriți ancorarea pieselor de mobilier în partea superioară a peretelui, pentru a crea mai mult spațiu, nu uitați să verificați rezistența la smulgere a materialelor din care sunt făcuți pereții. YTONG este o soluție ideală, în acest sens, având structură omogenă și o rezistență superioară la smulgere, fără riscul de a se sparge. De altfel, blocurile din BCA pot fi ușor decupate în forma dorită pentru a le adapta oricărui proiect.

4. Cum îmi trasez rețeaua de curent electric?
Produsele de zidărie YTONG permit realizarea canalelor pentru rețelele de curent electric fără ca acestea să se spargă. Cu ajutorul racletei speciale, pe care o puteți solicita direct de la producător, veți trasa simplu și ușor șlițurile pentru cablaj. Avantajul acestor produse de zidărie este reprezentat și de incombustibilitatea lor.

5. Cât material de finisaj pentru pereți folosesc?
Produsele de zidărie perfect plane de tipul blocurilor YTONG asigură un consum minim de tencuială. Blocurile de zidărie se îmbină perfect cu ajutorul tehnologiei nut și feder și a mortarului special aplicat în strat subțire de doar 2 mm.

6. Ce fel de buiandrugi aleg?
Pe lângă produsele de zidărie propriu-zise, în realizarea pereților veți avea nevoie și de alte elemente, precum buiandrugii, elementele utilizate la nivelul superior al ușilor sau ferestrelor.

Modul în care acestea sunt realizate poate influența calitatea construcție, de aceea este recomandat să optați pentru sisteme complete de zidărie pentru a obține cele mai bune performanțe. Utilizarea profilelor YTONG U este recomandată în realizarea centurilor și a stâlpișorilor din beton armat. Acestea sunt modulate cu restul zidăriei, iar folosirea lor reduce timpul de execuție și costurile pe șantier, prin evitarea metodelor de cofrare tradiționale.

Toate detaliile sunt foarte importante atunci când vă construiți propria locuință. De aceea, în realizarea unei case, modul de execuție trebuie definit de proiectant în funcție de specificul clădirii și al încadrării seismice a zonei. Pentru siguranța clădirii, respectarea proiectului tehnic este esențială.

Lasă un Comentariu...

*